Am să vă prezint în continuare o omletă realizată în manieră tipic românească, adică “de ce simplu când se poate complicat?”.
Pentru mărimea “1 gurmand” aveți nevoie de:
- 2 ouă;
- 4 felii de jambon crud-uscat;
- 2 felii de caș afumat;
- 50 g parmezan;
- 1 bucată de praz lungă de vreo 2 – 3 cm;
- 3 – 4 roșii cherry;
- câteva fire de pătrunjel verde;
- câte un vârf de cuțit (n-o luați ad litteram) de sare, piper și praf de chilli (ori boia iute);
- 25 mL palincă (înainte);
- 150 mL vin roșu sec (după).
- Spălați și curățați bucata de praz, apoi tăiați-o în rondele subțiri;
- Dați puțin parmezan prin răzătoare și păstrați-l pentru decor; restul tăiați-l în cuburi cam de 0,5 – 0,7 cm;
- Spălați, scurgeți și tocați pătrunjelul;
- Bateți bine ouăle (în prealabil sparte și fără coajă) și încorporați în ele sarea, piperul, praful de chilli, cuburile de parmezan, jumătate din praz și jumătate din pătrunjel;
- Încingeți o tigaie antiaderentă și rumeniți în ea (1 – 2 minute pe fiecare parte) 2 bucăți de jambon;
- Amplasați pe fiecare felie de jambon câte o felie de caș afumat, câteva rondele de praz și acoperiți apoi cu câte o felie de jambon crud;
- Când cașul dă semne că vrea să se topească, întoarceți cu un clește fiecare “sandwich” și mai rumeniți-l 1 -2 minute;
- Adăugați (pe cât posibil uniform) ouăle bătute cu celelalte ingrediente și lăsați-le să se inchege, fără a amesteca în tigaie, 2 – 3 minute;
- Acum, dacă aveți tupeu, întoarceți omleta ca să se rumenească și pe partea opusă 🙂
- Dacă nu prea găsiți tupeu prin casă, lăsați-o așa: acoperiți tigaia cu un capac, stingeți focul de sub ea și uitați-o în legea ei 3 – 4 minute;
- Căutați o farfurie ceva mai mare decât tigaia, plasați-o pe tigaie (evident după ce ați îndepărtat capacul) și rotiți rapid tot mecanismul cu 180˚ (v-ați prins cum se face?);
- În acest moment sunt șanse mari să aveți omleta în farfurie, cu partea rumenită în sus (Atenție mare: nu puneți înapoi în farfurie bucățile de omletă care au stat pe podea mai mult de 5 secunde! 🙂 );
- Decorați cu pătrunjel, rondele de praz, parmezan ras și jumătăți de roșii cherry.
Aoleu,o intreaga tehnologie,pai daca mie foame….pana o fac imi trece foamea.
Dar e buna rau.
Mihaela, în maximum 10 minute e gata. Și da, e bună rău 🙂
Pingback: Omletă cu jambon și caș afumat | Bacau Expres
Pingback: Scrob cu ciuperci, spanac și brânză de burduf (de capră) | Food and beyond…
Deja mi-e foame, zau !
Cum sa nu ti se faca pofta la o asemenea bunatate ?E minunata….
Dar va rog frumos sa-mi spuneti, unde ati gasit paharele minuscule ,de 25 ml ?
Faceti mizerie in bucatarie….( glumesc)
O zi senina sa aveti !
La Selgros, set de 6.
Buna ziau! Ce fel de cas si jambon folositi? Multumesc!
Caș de vacă sau oaie și jambon de porc. 😉