Omletă cu jambon și caș afumat

100Am să vă prezint în continuare o omletă realizată în manieră tipic românească, adică “de ce simplu când se poate complicat?”.

Ce vă trebuie?

Pentru mărimea “1 gurmand” aveți nevoie de:

  • 2 ouă;
  • 4 felii de jambon crud-uscat;
  • 2 felii de caș afumat;
  • 50 g parmezan;
  • 1 bucată de praz lungă de vreo 2 – 3 cm;
  • 3 – 4 roșii cherry;
  • câteva fire de pătrunjel verde;
  • câte un vârf de cuțit (n-o luați ad litteram) de sare, piper și praf de chilli (ori boia iute);
  • 25 mL palincă (înainte);
  • 150 mL vin roșu sec (după).

Cum procedați?

  • Spălați și curățați bucata de praz, apoi tăiați-o în rondele subțiri;
  • Dați puțin parmezan prin răzătoare și păstrați-l pentru decor; restul tăiați-l în cuburi cam de 0,5 – 0,7 cm;
  • Spălați, scurgeți și tocați pătrunjelul;
  • Bateți bine ouăle (în prealabil sparte și fără coajă) și încorporați în ele sarea, piperul, praful de chilli, cuburile de parmezan, jumătate din praz și jumătate din pătrunjel;
  • Încingeți o tigaie antiaderentă și rumeniți în ea (1 – 2 minute pe fiecare parte) 2 bucăți de jambon;
  • Amplasați pe fiecare felie de jambon câte o felie de caș afumat, câteva rondele de praz și acoperiți apoi cu câte o felie de jambon crud;
  • Când cașul dă semne că vrea să se topească, întoarceți cu un clește fiecare “sandwich” și mai rumeniți-l 1 -2 minute;
  • Adăugați (pe cât posibil uniform) ouăle bătute cu celelalte ingrediente și lăsați-le să se inchege, fără a amesteca în tigaie, 2 – 3 minute;
  • Acum, dacă aveți tupeu, întoarceți omleta ca să se rumenească și pe partea opusă 🙂
  • Dacă nu prea găsiți tupeu prin casă, lăsați-o așa: acoperiți tigaia cu un capac, stingeți focul de sub ea și uitați-o în legea ei 3 – 4 minute;
  • Căutați o farfurie ceva mai mare decât tigaia, plasați-o pe tigaie (evident după ce ați îndepărtat capacul) și rotiți rapid tot mecanismul cu 180˚ (v-ați prins cum se face?);
  • În acest moment sunt șanse mari să aveți omleta în farfurie, cu partea rumenită în sus (Atenție mare: nu puneți înapoi în farfurie bucățile de omletă care au stat pe podea mai mult de 5 secunde! 🙂 );
  • Decorați cu pătrunjel, rondele de praz, parmezan ras și jumătăți de roșii cherry.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

8 thoughts on “Omletă cu jambon și caș afumat

  1. Aoleu,o intreaga tehnologie,pai daca mie foame….pana o fac imi trece foamea.
    Dar e buna rau.

  2. Pingback: Omletă cu jambon și caș afumat | Bacau Expres

  3. Pingback: Scrob cu ciuperci, spanac și brânză de burduf (de capră) | Food and beyond…

  4. Deja mi-e foame, zau !
    Cum sa nu ti se faca pofta la o asemenea bunatate ?E minunata….
    Dar va rog frumos sa-mi spuneti, unde ati gasit paharele minuscule ,de 25 ml ?
    Faceti mizerie in bucatarie….( glumesc)
    O zi senina sa aveti !

Leave a Reply

Your email address will not be published.