Omletă cu brânză Camembert la pachet

100Zice-se că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nutriționiștii afirmă că trebuie să fie bogat și echilibrat în proteine și grăsimi vegetale și animale, glucide, fibre, vitamine ș.a.m.d. Nu știu dacă prin ceea ce am făcut sunt în asentimentul nutriționiștilor. Știu doar că am combinat proteine și grăsimi de la porc, capră și găină cu grăsimi de la măsline și cu fibre, aminoacizi, microelemente și vitamine de la verdețuri. Bonus, ca adjuvant pentru digestie, o esență de prune dublu distilată. Cantitățile prezentate în rețetă sunt recomandate pentru o porție sănătoasă sau 2 porții de fițe.

Ce vă trebuie?

  • 2 felii de brânză Camembert;
  • 6 felii subțiri de jambon crud-uscat sau de Prosciutto crudo;
  • 2 ouă;
  • Parmezan, Grana Padano, Pecorino sau altă brânză tare, cât să presărați peste omletă (circa 15 – 25 g);
  • 2 – 3 fire de ceapă verde;
  • 6 – 7 frunze tinere de spanac;
  • o mână de năsturel proaspăt (cam 10 – 15 fire);
  • o roșie (dar nu-i musai);
  • 1 linguriță de ulei de măsline;
  • Sare, piper – după gust.

Cum procedați?

  • Asezați fiecare felie de Camembert pe câte o felie de jambon căreia îi îndoiți capetele peste brânză;
  • Înfășurați apoi cu alte două felii de jambon astfel încât să obțineți un “pachet” din care Camembertul n-are voie să scape în caz de topire;
  • Spălați bine ceapa curățată, spanacul (căruia i-ați îndepărtat cozile prea groase) și năsturelul;
  • Tăiați ceapa în rondele și tocați mărunt spanacul și năsturelul;
  • Bateți bine ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi încorporați în compoziție verdețurile;
  • Ungeți o tigaie (de preferință cu strat ceramic) cu uleiul de măsline și rumeniți pachetele în tigaia încinsă (flacără medie) cam 2 – 3 minute, întorcându-le cu ajutorul unei spatule de pe o parte pe alta la fiecare minut;
  • Scoateți deoparte pachetele rumenite și în grăsimea din tigaie răsturnați ouăle bătute cu verdețuri, amestecați la foc potrivit 2 minute, apoi luați tigaia de pe foc, acoperiți-o cu un capac și mai lăsați-o încă 1 – 2 minute;
  • Răsturnați omleta pe o farfurie, radeți deasupra niște brânză tare, iar deasupra așezați pachetele de Camembert înfășurat în jambon.

Decorați farfuria cu roșia feliată, beți-vă ștampălul de palincă și purcedeți la mâncat. Cu sau fără pâine prăjită alături.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Omletă cu brânză Camembert la pachet

  1. Pingback: Omletă cu brânză Camembert la pachet | Bacau Expres

  2. Pingback: Scrob cu ciuperci, spanac și brânză de burduf (de capră) | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.