O garnitură rapidă – soté de hribi proaspeți

_100Se prepară în cel mult o jumătate de oră, cu minimum de ingrediente: hribi proaspeți (½  kg), ceapă verde (3 – 4 fire), ulei vegetal (2 linguri – ulei de măsline sau din sâmburi de struguri), 1 pahar de Chardonnay (sec, de Sâmburești), sare și piper (după gust).

Cât timp spălați hribii, puneți la fiert o oală încăpătoare cu 1,5 L de apă.

Opăriți hribii în apa clocotită vreo 3 minute, după care scurgeți-i de apă și tăiați-i în bucăți potrivite.

Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă cu margini înalte (un wok) și înăbușiți hribii în uleiul încins, 3 – 4 minute, la foc potrivit.

Adăugați ceapa verde curățată, spălată și tăiată în rondele, sare și piper și mai înăbușiți totul încă 2 – 3 minute.

Stingeți conținutul tigăii cu jumătate din cantitatea de vin, amestecați și lăsați să se evapore lichidul.

Lăsați hribii să se rumenească încă 2 – 3 minute, după care adăugați restul de vin și țineți tigaia pe foc până se evaporă tot lichidul.

De-acum hribii sunt gata de pus în farfurii. Cât timp s-au gătit hribii, s-a mai executat o mămăligă rapidă, s-au prăjit niște păstrăvi întregi  în tigaia-grill și s-a pregătit sosul de iaurt cu usturoi. Cam astea au ajuns în farfurie, decorate cu puțin mărar proaspăt. Restul de Chardonnay, bine răcit, s-a băut întru amintirea păstrăvului.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

One thought on “O garnitură rapidă – soté de hribi proaspeți

  1. Pingback: O garnitură rapidă – soté de hribi proaspeți – Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.