Mini-tartine cu diverse

100Să zicem că-ţi vin nişte oameni la uşă. Oameni pe care-i cunoşti, cu care nu te-ai văzut de mult şi care te-au anunţat că vin pe la tine când au sunat la interfon ca să le deschizi uşa de intrare în block (că aşa l-am moştenit pe filiera nemţească) sau în building (cum se zice în Pipera). E tardiv de târziu (sesizaţi pleonasmul intenţionat) să te-apuci de gătit (că aşa-i frumos şi tradiţional la români: când îti intră omu’n casă trebe musai ghiftuit). În loc să intri în panică, citeşte în continuare.

Ai nevoie de o baghetă (ştiţi voi, din aceea de care se vede în toate filmele americane despre Paris, când el/ea vine de la cumpărături cu o pungă mare din care se iţeşte bagheta de la Boulangerie; el/ea pune punga pe masă, trage perdelele şi ghici ce se vede pe geam? La Tour Eiffel, évidemment).

Mai ai nevoie de nişte unt, ulei de măsline, pastă de somon, somon afumat, roşii, ceapă, praz, ierburi. Şi de un prăjitor de pâine. Restul sunt detalii, şi le desluşiţi singuri din poze. Dacă nu le desluşiţi, întrebaţi (aveţi la dispoziţie comentariile). Dacă ştiu, vă voi răspunde. Şi dacă nu ştiu, tot vă voi răspunde. Dar răspunsul va fi „Nu ştiu”.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

7 thoughts on “Mini-tartine cu diverse

  1. Sunt de acord cu tine. Painea unsa cu unt peste care pui cam ce ai prin casa te scoate cu capul sus din orice incurcatura. Eu nu am prajitor de paine, altfel nu as mai gati nimic in afara de fel de fel de tartine. Multumesc ca mi-ai amintit de ele. Voi face paine pe tigaia gratar. Ahh, inca ceva. Cele cu somon sunt preferatele mele 🙂

    • Oana, si eu iubesc tartinele si nu am prajitor de paine dar bag painea taiata feli in cuptor. Ies tare bune. Pe cele cu somon le-as manca de dimineata pana seara fara sa ma plictisesc de ele.

  2. Pingback: Mini-tartine cu diverse | Bacau Expres

  3. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.