Mini-tarte cu zmeură și cremă de mascarpone

_100S-a deschis sezonul la zmeură. 15 Lei kilogramul, sau 6 lei caserola de 300 – 330 g. Cam la același preț am luat-o și anul trecut, când am făcut gem. Anul ăsta sărim peste etapa cu gemul, că încă mai avem pe stoc. În consecință, cumpărăm doar o caserolă, ca să pregătim un desert simplu și rapid.

Ce vă trebuie?

  • 500 g brânză mascarpone;
  • 200 mL smântână grasă (minim 30% grăsime) pentru frișcă;
  • 3 – 5 linguri de zahăr (după gust);
  • Circa 60 (± 5) coșulețe pentru mini-tarte (se găsesc în pachete mai mici sau mai mari, cam în toate hypermarketurile; aveți grijă să nu fie sărate – acelea sunt pentru aperitive, nu pentru deserturi);
  • 150 – 200 g zmeură;
  • Câteva frunzulițe de mentă – pentru decor.

Cum procedați?

Bateți bine cu mixerul 500 g mascarpone cu 200 mL smântână lichidă pentru frișcă și 3 – 5 linguri de zahăr (după gust), până obțineți o cremă care nu cade de pe teluri. Puneți-o într-un poș și umpleți cu ea coșulețele pentru mini-tarte.

Adăugați în vârful fiecărui coșuleț astfel umplut câte o zmeură și ceva mentă verde (frecată ori ba – după preferințe 😉 ).

Dați pentru câteva ceasuri tava cu mini-tarte la răcoare, cât să se înmoaie ușor aluatul în contact cu crema.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.