Mici, cheeseburger, cartofi prăjiți

O combinație nu prea fericită din punctul de vedere al celor care trăiesc sănătos, mănâncă sănătos și apoi mor sănătoși. Cum nu mă încadrez în nici una dintre categoriile anterior menționate, am făcut ceea ce vedeți în titlu.

Mai întâi, am găsit la Alimentara din colț niște produse noi. Fabricate în România, la Sepsi Charolais, o firmă de creștere și valorificare a taurinelor de carne, cu sediul în Sepsiszentgyörgy (i-am zis așa ca nu cumva să-l confundați cu Sfântu Gheorghe Deltă sau Kadirlez cum i se zice turcește). Niște mititei (100% carne) și niște hamburgeri necondimentați, tot 100% carne de tineret bovin. Pentru conformitate, iată și marfa în ambalajul original.

_101

_102

Cum vremea de-afară nu prea era prielnică unui grătar în aer liber, m-am mulțumit cu tigaia-grill de pe aragaz.

Mititeii i-am lăsat așa cum erau, în timp ce pe hamburger am mai pus ceva sare și piper, după care le-am întins pe toate frumos pe grillul bine încins. În fine, cât de bine putea să se încingă de la flacăra aragazului. (Grillul a fost în prealabil pensulat cu foarte puțin ulei din sâmburi de struguri)

_103

Hamburgerii i-am lăsat câte trei minute pe fiecare parte. Pe mici i-am întors după 3 minute cu 180 ˚, apoi, din 90 în 90 de secunde i-am întors și rumenit pe fiecare față laterală (considerând că forma cilindrică a micului se poate aproxima cu o prismă rectangulară care are ca bază un pătrat având diagonala egală cu diametrul micului – să se calculeze latura pătratului 😉 ).

_104

Fumăraie nu s-a făcut prea multă, ceva mai puțină decât la antricoatele de vițel ori la păstrăv sau doradă.

_105

Hamburgerul l-am transformat într-o imitație de cheeseburger: fără chiflă, fără salată, fără roșie, fără maioneză. Adică doar cu o felie subțire de Gouda, niște inele de ceapă roșie, castraveciori în oțet și ketchup.

_108

_109

Cu micii a fost mai ușor: puțin muștar și vreo doi cartofi prăjiți.

_106

_107

Și pentru că nici bere n-aveam, a trebuit să improvizez și aici:

_110

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Mici, cheeseburger, cartofi prăjiți

  1. Pingback: Mici, cheeseburger, cartofi prăjiți | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.