Mic dejun cu caș, ou și fleică afumată

100Luați un ou. Spargeți-l. Deși conțin aproape 40% calciu, aruncați cojile. Puneți pe flacără tigaia antiaderentă. Ungeți-o cu două feliuțe de fleică de porc afumată. Cât se unge tigaia, bateți oul cu un praf de sare și piper. Tăiați două felii mari și subțiri (3 – 3,5 mm) de caș afumat. Tăvăliți-le prin ou. Dacă fleica sfârâie și începe să se rumenească, înseamnă că tigaia e unsă.

Scoateți fleica, dar păstrați-o, n-o aruncați. Răsturnați în tigaia încinsă bucățile de caș și turnați peste ele restul de ou bătut.

După 30 de secunde puneți feliile de caș una peste alta și înpachetați-le cu restul de ou care s-a mai împrăștiat prin tigaie. După alte 30 de secunde scoateți cu o spatulă de lemn cașul îmbrăcat în ou, puneți-l pe farfurie și trântiți peste el bucățile de fleică.

Puneți alături un castravete murat, o felie de pâine integrală cu semințe (făcută în casă) și un păhărel de palincă. A mea palincă a fost de Bistrița, dar poate fi și din altă zonă a Ardealului.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Mic dejun cu caș, ou și fleică afumată

  1. Pingback: Mic dejun cu caș, ou și fleică afumată | Bacau Expres

  2. Pingback: Scrob cu ciuperci, spanac și brânză de burduf (de capră) | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.