Mazăre cu morcovi și cartofi dulci la cuptor

O garnitură simplu de pregătit, ușor picantă, care poate sta alături de șnițele sau grătare (pui, porc, vită). Dacă renunțați la unt și-l înlocuiți cu puțin ulei (deși nu vă recomand, că pierde din savoare) va rezulta o mâncare de post sau vegetariană.

Ce vă trebuie?

  • 200 g mazăre congelată;
  • 200 g baby morcovi congelați;
  • 1 cartof dulce;
  • 50 g unt (în varianta vegetariană se înlocuiește cu 3 – 4 linguri de ulei: de măsline sau de floarea-soarelui);
  • ¼ linguriță piper negru cu lămâie;
  • 10 – 12 boabe de piper negru;
  • 10 – 12 boabe de piper roșu;
  • Sare – după gust.

Cum procedați?

Curățăți cartoful dulce și tăiați-l în rondele subțiri de 2 – 4 mm, ori în fâșii subțiri.

Ungeți o tavă de mărime medie (18 × 24 cm) cu unt (sau cu ulei).

_101

Puneți în tavă mazărea și morcovii (fără a le decongela) și feliile de cartof dulce.

_102

_103

Asezonați totul cu sare, piper măcinat și piper boabe.

_104

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 – 200 ˚C și țineți-o circa 30 – 35 de minute. Din când în când amestecați conținutul tăvii.

_105

_106

După cum spuneam, se poate servi drept mâncare de post ori ganitură. Pe lângă niște piept de curcan în crustă de migdale, pesmet și brânză Pecorino, de exemplu.

_107

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Mazăre cu morcovi și cartofi dulci la cuptor

  1. Pingback: Mazăre cu morcovi și cartofi dulci la cuptor | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.