Mâncare indiană și nu prea

100Ce faci când ai la dispoziție un piept de pui și ai dori să mănânci ceva mai exotic, însă consoarta îți spune că vrea ceva clasic, ușor, fără prea multe condimente, eventual cu ceva murături pe alături? Poți să: a) te conformezi; b) încerci să împaci și capra și varza; c) pe asta nu v-aș recomanda-o.

Dacă ai ales varianta a), poți să faci asta, sau asta. Dacă totuși ai vrea ceva mai exotic, procedezi cam așa:

Din pieptul de pui extragi câteva felii (două, trei) pe care le asezonezi cu sare și piper și le rumenești într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei vegetal. Foc mediu, tigaia acoperită, să nu sară stropi de ulei, 4 – 5 minute pe fiecare parte.

Restul de piept rămas îl tai cubulețe, pui peste el o linguriță de curcuma, una de amestec de condimente pentru puiul Tandoori, 2 – 3 linguri de sos de soia, amesteci bine totul și dai la rece 20 – 30 de minute.

În grăsimea rămasă de la rumenirea feliilor de piept de pui clasic călești o jumătate de ardei gras roșu, tăiat fâșii. Nu mai mult de 2 minute.

Adaugi apoi cuburile de piept condimentat, mărești flacăra și călești totul amestecând continuu, până când se evaporă lichidul: 4 – 5 minute, maximum.

Garnitura poți să o alegi și singur (piure de cartofi, orez, sote de ciuperci, legume la wok etc.). Mie mi-au mai rămas niște cartofi ziși și “franțuzești” pe care i-am folosit în acest scop.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Mâncare indiană și nu prea

Leave a Reply

Your email address will not be published.