Legume chinezești cu ciuperci Champignon (sau viceversa)

100Am vorbit acum mult timp despre cum se gătesc legumele congelate la wok. Am observat că v-a interesat acest lucru. M-am gândit că ar fi cazul să revin și să vă mai spun niște trucuri. Cum ar fi îmbinarea respectivelor legume importa(n)te cu niște ciuperci cu nume franțuzesc acomodate foarte bine și la noi.  În plus, pentru suinofili (sună mai bine decât suinofagi), mai am o adăugire la sfârșitul materialului. Degeaba gugăliți despre suinofili ori suinofagi. Tocmai am inventat termenii respectivi.

Ce vă trebuie?

Evident, legume chinezești și ciuperci Champignon. În plus, puțin ulei vegetal (din sâmburi de struguri – că de ăsta folosesc la tigaie) și ceva sos de soia (ține loc și de sare și de condimente). La o pungă de legume (325 g) puteți pune 200 – 300 g de ciuperci.

Cum procedaț? (nu e typo, intenționat n-am pus “i”-ul)

  • Spălați ciupercile și tăiați-le în sferturi. Reiau o observație mai veche: nu este necesar să curățați ciupercile. Temperatura de prelucrare va distruge microorganismele de care aveți teamă.
  • Înăbușiți ciupercile în ulei vreo 3 – 4 minute la foc mediu;
  • Adăugați legumele congelate și fierbeți înăbușit, amestecând sporadic, până dispare gheața;
  • După ce s-a topit gheața adăugați piperul și sosul de soia;
  • Fierbeți la foc mic, fără capac, până se evaporă aproape tot lichidul, amestecând continuu;

Acum aveți de ales – dacă sunteți vegetarieni ori țineți post, poftă bună! Dacă nu vă încadrați în premisele de mai ‘nainte, citiți în continuare:

Puneți în farfurie ciupercile & legumele alături de un cotlet de porc dezosat căruia i-ați aplicat în prealabil următorul tratament:

  1. l-ați sărat și pipărat după gust;
  2. l-ați înmuiat într-un amestec 1 : 1 de sos de soia cu sherry;
  3. l-ați prăjit într-o tigaie unsă cu ulei, împreună cu o crenguță de rozmarin proaspăt, câte 3 – 4 minute pe fiecare parte (foc mediu, tigaie acoperită).

Ca să nu vă stea în gât preparatul, un pahar de Merlot demisec ar fi indicat.

S-aveț poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.