Jambon et Brie

000Deşi sună foarte „Français”, ingredientele sunt de provenienţă cât se poate de „Deutsch”. Nu este cine ştie ce operă de artă culinară, dimpotrivă, „preparatul” poate fi realizat şi de un copil de clasa a patra.

Ce vă trebuie?

Câteva felii subţiri de jambon crud-uscat (Pădurea Neagră de la Reinert – în cazul de faţă, dar merg şi alte sortimente) şi câteva felii de brânză Brie (sau Camembert – după preferinţe şi după posibilităţi). Două, trei frunzuliţe de busuioc proaspăt, pentru decor.

 

 

 

 

 

 

Cum procedaţi?

Încingeţi o tigaie antiaderentă FĂRĂ ULEI şi aşezaţi frumos în ea feliile de jambon. Prăjiţi la foc mic spre mediu, până când grăsimea din jambon devine translucidă. Cu o spatulă întoarceţi feliile de jambon pe partea cealaltă, mai prăjiţi vreo 30 de secunde şi apoi adăugaţi pe fiecare felie de jambon una – două felii de Brie tăiate subţire. Când brânza începe să se topească, preparatul este gata (nu-l lăsaţi să curgă toată brânza topită prin tigaie). Scoateţi cu atenţie feliile de jambon din tigaie şi aşezaţi-le pe o farfurie. Decoraţi cu frunze proaspete de busuioc şi garnisiţi cu ce vă pofteşte inima. Eu am încercat cu cartofi la cuptor.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!


1 thought on “Jambon et Brie

  1. Pingback: Jambon et Brie | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.