Jambon cu şvaiţer – puţin altfel

200O gustare caldă care vă poate scoate din încurcătură atunci când musafiri neanunţaţi apar la orizont şi se hotărăsc să rămână şi la masă 🙂 .

Cu vreo doi cartofi, o bucată de Emmentaler (dar merge şi caşcaval) şi câteva feliuţe de jambon (uscat sau afumat), ieşiţi rapid din încurcătură. Aveţi grijă însă să aveţi suficientă bere în zonă 😀 .

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri, de 2 – 3 mm. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşează în ea rondelele de cartofi într-un singur strat. Se stropesc cu puţin ulei de măsline, se asezonează cu sare şi piper şi se dau la cuptorul preîncălzit la 220°C cam 45 – 60 de minute. Pe la jumătatea timpului se întorc, ca să se bronzeze uniform pe ambele feţe.

Brânza se taie sub formă de batoane de 1 × 1 × 5 cm, batoane care se învelesc în câte o feliuţă de jambon. Se aşează frumos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor (160 – 180°C) până când brânza începe să se topească şi, evident, să se scurgă din ambalaj. Cam 15 – 20 de minute ar fi suficiente.

Se pot aşeza toate batoanele pe un platou şi servi – precum mititeii – cu scobitori înfipte în ele, alături de rondelele de cartofi. Ori, dacă vreţi să participaţi la Master Chef, se pot aranja frumos, pe feliuţe de cartofi („pat de cartofi” ca să ne exprimăm ca nişte profesionişti) şi se poate decora farfuria cu verdeţuri (salată, leurdă, rucola etc.) şi roşii cherry.

Oricum le prezentaţi, berea (blondă, brună sau roşcată) nu trebuie să lipsească.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

P.S. Ideea batoanelor de brânză îmbrăcate în jambon nu-mi aparţine, am „furat-o” de la Elena Botoşineanu.

1 thought on “Jambon cu şvaiţer – puţin altfel

  1. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.