Gnocchi la cuptor

Există o mulțime de modalități de a pregăti gnocchi, aceste găluște italienești confecționate cel mai adesea din făină albă de grâu (uneori din griș) și cartofi fierți. Vi le puteți prepara singuri; nu-i greu, după cum puteți vedea aici. Dacă sunteți mai comozi, așa ca mine, îi puteți lua “de-a gata” direct din raft de la supermarket.

102

Am mai gătit cu gnocchi din comerț, fie cu piept de pui și sos roșu, fie cu sos gorgonzola. De data asta am încercat varianta fără sos, cu finisare la cuptor.

Ce vă trebuie?

  • 500 g gnocchi;
  • 1,5 – 2 L apă;
  • 1 linguriță de sare;
  • 30 – 40 g parmezan ras (de preferat Parmigiano Regianno, dar merge și o substituire cu Grana Padano care-i ceva mai ieftin);
  • 50 – 75 g pesmet japonez (Panko – un pesmet obținut din pâine fără coajă).

_301

_302

Cum procedați?

Puneți la fiert apa cu o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, turnați în ea găluștele de cartofi (adică gnocchi). Acestea fiind reci, apa se va opri din fiert, așa că așteptați până ajunge din nou la fierbere și lăsați gnocchi să fiarbă 2 minute, ori până când se ridică la suprafață, semn că-s gata.

_303

Scurgeți gnocchi astfel fierți și împrăștiați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava trebuie să fie suficient de largă, astfel încât gnocchi să încapă într-un singur strat.

_304

_305

_306

Adăugați pesmetul și parmezanul și apoi amestecați ușor ca să acoperiți uniform toate “piesele”.

_307

_308

_309

Dați tava la cuptorul în prealabil preîncălzit la 200 – 220 ˚C pentru 15 – 20 de minute, apoi rumeniți-le cu flacăra din bolta cuptorului alte 3 – 4 minute.

_310

_311

Stingeți flacăra și lăsați tava cu gnocchi în cuptor până în momentul servirii.

_300

Le puteți servi simple sau în calitate de garnitură. Ca în pozele de mai la vale.

_312

_207

_208

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.