Ghiveci de legume

000O mâncare simplă, bazată pe legume şi cartofi. Cu 2 – 3 tulpini de ţelină, un dovlecel, 2 – 3 morcovi, 4 cartofi şi câteva cepe se poate încropi o mâncare lejeră. Vă mai trebuie în plus 2 linguri de ulei vegetal (din sâmburi de struguri, de exemplu), 2 linguri de pastă de tomate, două foi de dafin, sare şi piper.

Spălaţi bine tulpinile de ţelină şi tăiaţi-le în patru (axial şi longitudinal 🙂 ). Căliţi-le vreo 2 – 3 minute în ulei. Adăugaţi apoi dovlecelul curăţat şi tăiat în cuburi, morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele, cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi, două şalote întregi curăţate, două cepe albe şi o ceapă roşie mijlocii, tăiate în sferturi. Căliţi toate legumele cam 5 minute, amestecând continuu, după care adăugaţi apă cât să le cuprindă pe toate, aruncaţi peste ele 2 foi de dafin, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi la foc mic 30 – 35 de minute. Mai mestecaţi în ele din când în când.

Odată ce s-au fiert legumele, adăugaţi pasta de tomate, potriviţi de sare şi piper, mai fierbeţi molcom vreo 5 – 10 minute şi asta-i tot. Puteţi pune alături şi un castravete murat.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Ghiveci de legume

  1. Pingback: Ghiveci de legume | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.