Garnituri pentru pulpele de pui nădușite în vin alb

La nici 5 minute după publicarea pe blog a celebrului articol Pulpe de pui nădușite în vin alb, site-ul meu a fost asaltat cu întrebări disperate gen: “Ce garnituri punem lângă el?” Cum nu-mi stă în caracter să las oamenii în ceață, iată câteva răspunsuri pertinente:

1.    Legume din supă

  • 2 – 3 morcovi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 țelină;
  • 1 – 2 cartofi albi.

Se fierb legumele curățate, tăiate în jumătăți, în apă cu sare. Supa se folosește în continuare, iar legumele se feliază, se asezonează cu sare și piper, li se adaugă o bucățică de unt și sunt garnitura ideală pentru carnea de pui preparată ca aici.

101

106

2.    Fasole verde

200 – 300 g fasole verde congelată se pune în 1 – 1,5 L apă la fierbere, în care ați adăugat 1 – 2 lingurițe de sare. Se lasă să fiarbă 5 – 6 minute (măsurate de când apa a început să clocotească după adăugarea păstăilor). Se scurge fasolea și se trece într-un vas cu apă cu gheață. În acest fel se oprește procesul de fierbere, iar păstăile își păstrează culoarea verde-viu. Se strecoară și se servesc calde.

104

105

103

3.    Sos cu brânză și ciuperci

Puteți folosi ciuperci proaspete (champignon) sau congelate (ghebe, hribi, amestecuri). Brânza poate fi de tip Gorgonzola, Roquefort, alt sortiment de Blue Cheese (variante fără număr). Modul de pregătire al sosului îl găsiți aici, aici, aici și aici. Dacă mai săpați pe blog, o să găsiți și altele.

200

109

111

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.