Friptură din pulpă de viţel la cuptor

100Am scris aici despre cum puteţi prepara o gustărică din pulpă de viţel.

Am reluat experimentul, tot cu 0,5 kg pulpă de viţel pusă la marinat pentru 4 zile. Faţă de reţeta anterioară de marinadă am mai adăugat patru căţei de usturoi (întregi, curăţaţi) şi câte o linguriţă de boabe întregi de piper alb, respectiv roşu.

Am scos carnea din marinadă, am uscat-o în şervete absorbante şi am prăjit-o în ulei încins de sâmburi de struguri, cam două minute pe fiecare parte.

Am trecut-o apoi, împreună cu marinada, într-un vas ceramic cu capac, în care am adăugat şi uleiul rămas de la prăjit, deglazat cu 50 mL whisky. După 2 ½ h de stat la cuptor la 160°C, am trecut carnea cu puţin lichid într-o tavă antiaderentă descoperită şi am mai lăsat-o ½ h la 170°C în cuptor. Apoi, acoperit cu o foaie de copt bine umezită, l-am lăsat să se mai odihnească 10 minute. Lichidul rămas de la fierbere (cu morcov, pătrunjel, usturoi şi ienibahar) l-am scăzut pe flacără mică la jumătate, iar apoi – în blender – l-am transformat în sos.

I-am mai pus alături nişte orez Basmati fiert ca la carte – adică 11 minute – şi lustruit cu ulei de măsline extravirgin, nişte sos făcut din zeama de marinat/gătit şi un castravete murat. Plus vinul de rigoare: Cabernet Sauvignon.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Friptură din pulpă de viţel la cuptor

  1. Pingback: Cartofi cu Mozzarella | Food and beyond…

  2. Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.