Fine Gastronomy including eggs, potatoes, cheese and vegetables (Gastronomie fină cu ouă, cartofi, brânză şi verdeţuri)

002După aproape o săptămână de pauză (de gătit şi de publicat pe blog), astăzi am comis-o din nou.

Ce vă trebuie? (cantităţile sunt orientative pentru 2 porţii)

  • ½ kg cartofi nou-nouţi, cât mai mici;
  • 4 ouă;
  • 200 g caş de oaie;
  • 2 felii de jambon (în lipsă, 2 felii de slană crestată);
  • o roşie mare;
  • 2 castraveţi;
  • 2 cepe verzi;
  • 3 ridichi;
  • 2 – 3 linguri de ulei de măsline;
  • 1 kg ulei de palmier;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Curăţaţi cartofii (sau nu) şi tăiaţi-i în jumătate;
  • Încingeţi în friteuză uleiul de palmier, după care prăjiţi cartofii până când se rumenesc şi se ridică la suprafaţă;
  • Scoateţi cartofii bine scurşi într-un castron, adăugaţi sare după gust şi apoi caşul dat pe răzătoarea mare. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l aşa preţ de o palincă mică;
  • Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline rumeniţi jambonul şi turnaţi peste el ouăle bătute cu sare şi piper;
  • Lăsaţi să se rumenească omleta 98 de secunde la 174°C, după care o întoarceţi şi o mai lăsaţi la rumenit încă 87 de secunde la 179°C; 🙂
  • Între timp feliaţi roşia, ridichile, castraveţii şi ceapa, dregeţi cu ulei de măsline, presăraţi cu sare, iar dacă suportaţi, adăugaţi şi ½ lingură de oţet.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

P.S.: Dacă v-aţi aşteptat la cine ştie ce fineţuri sau sclifoseli, îmi pare rău că v-am dezamăgit.

2 thoughts on “Fine Gastronomy including eggs, potatoes, cheese and vegetables (Gastronomie fină cu ouă, cartofi, brânză şi verdeţuri)

Leave a Reply

Your email address will not be published.