Filé de șalău cu legume și sos de capere și smântână

100O cină în doi pe care o puteți pregăti în 20 de minute. Două fileuri de șalău, doi cartofi, 200 g morcov baby (congelat), puțin ulei vegetal (1 lingură), sare, piper, două cuburi de unt. Și bineînțeles sosul de capere. Acesta o să vă ocupe cel mai mult timpul. Modalitatea de preparare o găsiți aici. Dacă duceți dorul peștelui cu mujdei, înlocuiți untul normal cu un unt aromatizat cu usturoi. Sau când topiți untul adăugați-i un cățel de usturoi curățat și tocat fin.

De sos vă apucați abia după ce ați pornit garnitura și peștele. Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și puneți-i împreună cu morcovii în vasul de fiert la abur (la baza căruia nu uitați să puneți apă 🙂 ). Cam în 15 – 20 de minute legumele sunt fierte (depinde și de cât de mari sunt tăiați cartofii).

Fileurile le spălați, le uscați cu șervete absorbante, le asezonați cu sare marină și piper multietnic (alb, roșu, negru, verde), după care le așezați în tava unsă cu ulei vegetal pe care o introduceți în cuptorul preîncălzit la 180 – 190˚C. După 7 minute le întoarceți cu grijă, ca să nu le rupeți și le mai coaceți 5 – 6 minute și pe partea opusă.

Vă mai rămâne acum de aranjat farfuria de servire. Peste fileu turnați sosul de capere, alături așezați legumele, le asezonați cu sare și piper, adăugați cubul de unt peste cartofi și presărați cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

Turnați vinul bine frapat în pahare și …

… s-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

5 thoughts on “Filé de șalău cu legume și sos de capere și smântână

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.