Fasole verde cu usturoi

100O mâncărică de fasole păstăi, condimentată uşor şi usturoiată din belşug. Mâncare uşoară, de vară. Puteţi s-o preparaţi în diferite moduri, puteţi adăuga bulion sau roşii proaspete, puteţi s-o faceţi mai groasă sau mai subţire, cum vă place. Iată cum am făcut-o eu:

Ce vă trebuie?

  • 500 g fasole păstăi;
  • 2 fire de ceapă verde, ceva măi mărişoare;
  • 6 – 8 căţei de usturoi (sau o legătură de usturoi verde);
  • 1 legătură de mărar;
  • 1 lingură de boia dulce;
  • ¼ linguriţă de boia iute (sau praf de chilli);
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • sare şi piper – după gust.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine fasolea, îndepărtaţi capetele păstăilor şi apoi rupeţi păstăile în bucăţi lungi de 4 – 5 cm;
  • Tăiaţi ceapa inele (atât partea albă, cât şi cea verde);
  • Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în felii subţiri;
  • Tocaţi mărunt mărarul;
  • Încingeţi uleiul într-o tigaie încăpătoare (sau wok) şi căliţi în el jumătate din ceapă (timp de 1 – 2 minute) şi jumătate din usturoi (încă 30 de secunde);
  • Adăugaţi păstăile, amestecaţi, căliţi 1 – 2 minute şi stingeţi cu 400 mL (2 căni) de apă;
  • Adăugaţi sare, piper şi boia iute (sau chilli) şi daţi un clocot;
  • Adăugaţi restul de ceapă şi usturoi, acoperiţi vasul cu un capac şi fierbeţi la foc mic 10 – 15 minute;
  • Când păstăile sunt fierte, adăugaţi boiaua dulce, potriviţi gustul de sare şi piper şi lăsaţi la foc mediu spre mare să se evapore apa;
  • Adăugaţi la sfârşit mararul tocat.

Se poate servi caldă sau rece, simplă sau drept garnitură la cărnuri la grătar. Chiar şi simplă fiind, are voie să primească alături o bere rece. Cu cât mai Guinness, cu atât mai bine 😀 .

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

5 thoughts on “Fasole verde cu usturoi

  1. You wonder who posted this comment on your blog? Just search in google for: ***
    You will find out how to promote your business on thousands of websites a day

  2. Pingback: Ceafă de porc la grătar | Food and beyond…

  3. Pingback: Salată de ardei kapia copți | Food and beyond…

  4. Pingback: Fasole verde scăzută | Food and beyond…

  5. Pingback: Fasole verde scăzută | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.