Fasole picantă cu carne de porc

100Proteină vegetală (din fasole) cu proteină animală (din ceafa de porc). Cu bonus de lipide (adică grăsimi), tot din ceafă. O combinație întâlnită în diverse variante în bucătăria spaniolă, mexicană, americană, românească etc. O asociere pe care filipinezii o includ în categoria “mic dejun”. Am pregătit-o pe “repede înainte”, respectiv cu fasolea aproape gata (din conservă, ca să fiu pe înțelesul tuturor). Mi-au ieșit două porții mici, drept al doilea fel la prânz, primul fiind o supă de roșii încropită din legume congelate și roșii la cutie.

Ce vă trebuie?

Pe lângă felia de ceafă de porc (150 g) și conserva de fasole roșie picantă (420 g) am mai făcut apel la o lingură de ulei vegetal și o mână de pătrunjel verde, tocat.

Cum procedați?

Bunătatea de ceafă am hăcuit-o în bucățele de 1,5 × 1,5 cm, și am înăbușit-o ușurel, pe toate părțile, în ulei încins, la foc mic, cam 8 minute, sub capac. Când a început să se rumenească binișor și sfârâia din toate încheieturile am răcorit-o cu fasolea din conservă, cu tot cu zeamă. Gustasem zeama în prealabil, E-urile nu se simțeau prea tare și nici n-am sucombat în următoarele 10 minute. La același tip de flacără am mai bolborosit mixul proteic încă vreo 5 minute, timp în care am spălat pătrunjelul, l-am scuturat bine de excesul de apă și l-am tocat. Nu prea mărunt, ca să se vadă în poze. După ce l-am aruncat în tigaie și l-am amestecat binișor, l-am ținut acoperit, dar nu pe flacără, aproape 120 de secunde.

Pentru că pe cutia de fasole scria “spicy” și erau desenați și o mulțime de ardei iuți (care mai roșii, care mai verzi) mi-am zis să nu mai condimentez carnea. Rău am făcut, că ar fi mers un praf de piper și unul de chilly.  A rămas pentru data viitoare. Am compensat cu un castravecior murat ușor picant (nu pun poze să nu vă fac poftă) și un păhărel de cabernet mai sec de felul său.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

3 thoughts on “Fasole picantă cu carne de porc

  1. Pe orice (F , G , Tw …) se poate abona lumea asta la blogul tau , doar vecina ta de judet n-a gasit si o rubrica de abonare prin mail , se poate asa ceva ? 🙂

  2. Pingback: Mâncare de fasole boabe | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.