Încă una din ciclul “bucătarul leneș pregătește mâncăruri rapide”. În 15, hai 20 de minute, un astfel de bucătar leneș vă pregătește o masă (prânz sau cină) rapidă. În ziua de azi, când totul se desfășoară pe “repede înainte” (fast forward pentru cei care vorbesc mai mult în romgleză), o astfel de abordare este practic mană cerească pentru cei/cele care sunt într-o continuă alergătură, ca să facă bani (cei care deja au făcut bani, își permit să comande pizza sau șaorma). Așa că nu mă judecați prea aspru dacă vă recomand să folosiți fasole boabe din conservă, gătită deja, ori “mezel” (chiar de sorginte iberică fiind).
Ce vă trebuie?
- 2 conserve (la ~400 g bucata) de fasole albă gătită în sos tomat (o găsiți cu siguranță la Kaufland);
- Câteva feliuțe de salam Chorizo (cam 75 – 100 g);
- 1 cârnăcior Chorizo (încă circa 100 g);
- 1 cană (circa 200 mL) de apă;
- 1 legătură de ceapă verde;
- ½ legătură de mărar verde;
- ½ legătură de pătrunjel verde;
- Sare, piper – după gust.
Cum procedați?
Spălați și tăiați ceapa verde în rondele, separând partea albă de cea verde.
Feliați subțire salamul Chorizo, iar cârnăciorul tăiați-l în bucăți nu mai mari de 5 – 7 mm.
Încingeți, la foc iute, o oală (sau o tigaie încăpătoare) antiaderentă, apoi zvârliți în ea bucățile de salam și de cârnat Chorizo.
După ce încep să-și lase grăsimea, adăugați rondelele albe ale cepei verzi și căliți, amestecând continuu, timp de 3 – 4 minute.
Adăugați conținutul conservelor de fasole gătită, și – după vreo 2 minute – apa. Reduceți focul, puneți în compoziție și inelele de ceapă verde și fierbeți totul încă 3 – 4 minute.
Adăugați apoi verdețurile (mărar și pătrunjel) tocate mărunt și mai lăsați să fiarbă încă 1 – 2 minute.
Luați fiertura de pe foc, țineți-o timp de 1 – 2 minute acoperită, apoi serviți-o fierbinte. Cu sau fără vinul aferent (eu aș prefera un Merlot demisec), și, eventual, cu niște murături.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Pingback: Fasole cu Chorizo – Bacau Expres
Pingback: Mâncare de fasole boabe | Food and beyond…
Pingback: Mâncare de fasole boabe | Bacău Expres