Din nou despre valorificarea “deșeurilor”

200Deși abia trecuse Crăciunul, mi-a venit cheful de salată boeuf. Drept pentru care am fiert o jumătate de piept de pui, care să asigure “boeuf-ul”. Supa rămasă (după spumuirea corespunzătoare), arăta prea bine ca să fie dată la canal. Așa că i-am mai pus un cartof, o țelină mică, un morcov, o ceapă roșie și una albă, și am fiert-o încă vreo 20 – 25 de minute, până s-au pătruns bine legumele. Care va să zică, am obținut o minunată supă de pui, utilizabilă pentru diverse mâncăruri. Supa am congelat-o, râmânându-mi legumele.

Iarăși, păcat ar fi fost aruncarea lor. Mai aveam doi cartofi fierți în coajă, rămași excedentari de la aceeași salată “boeuf” de pui. Drept pentru care le-am aruncat în frigider, urmând ca a doua zi să le găsesc o utilizare. Cum previzionasem niște “șnițele” de porc cu sos la cuptor am hotărât că se poate face o garnitură din resturi.

Am pus o lingură de ulei de măsline în wok pe care am încins-o bine, în care am adăugat cartofii (unul din supă + 2 rămași de la salată) tăiați în optimi. Peste ei am adăugat (după 2 minute la foc potrivit) țelina (optimi-izată) și morcovul tăiat în rondele. Am potrivit de sare și piper (ochiometric, evident), apoi am adăugat 2 cepe verzi rondeluite corespunzător. Am lăsat totul să se înăbușe vreo 5 minute sub capac, amestecând când mi-am adus aminte. A ieșit o garnitură numai bună pentru “șnitelele” care s-au copt încet, în sos ușor acrișor (lămâie, roșii, cimbru și alte ingrediente).

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

1 thought on “Din nou despre valorificarea “deșeurilor”

  1. Pingback: Friptură de porc la tavă cu sos acrișor | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.