Despre Profisionalism

Bun! Îi blastăm pe unii care au cumpărat un local cu vad, deși habar n-au despre ce și cum se mâncă restaurația. Și ajung băieții la vânzare, ca să-i cumpere Profi, pentru vad, bine-nțeles! (sursa foto)

Acuma ăștia de la Profi (nu mă-nteresează cine sunt, ai cui îs, ori ce mare senator/parlamentar le ține palma) începută-r-au să se țină cu coada-n sus, că – vezi Doamne – ei sunt cei mai cei mai.

Au deschis și un magazin, una-n-truna (24 h/zi) la Tic-Tac. Voi, băcăuanii știți unde e zona: Spital, Mec, Casa Grande, Pizza Luca, Chicken Planet-cum i-o zice, ș.a.m.d.

Vad bun, clienți gârlă, vânzători (pardon: lucrători comerciali): botă (n.r.: regionalismul pentru bâtă, aka – total în afara subiectului).

Pun în coș 4 doze de Mythos. Ajung la casă. După ce mi le taxează, duduca de la casă mă-ntreabă: “De unde-s aistea?”, “Îs buni?”.

Ca să nu par ghiolban needucat, răspund: “Bere grecească. Cea mai bună a lor.”

1Mythos

“Da’ nu’i scumpă?” (berea costând 2,99 lei/500 mL), insistă duduca.

“Ba da, zic eu. La greci e decât 5 euro. La cârciumă.”

O las siderată, plătesc și plec.

Băbăete, da’ cum pana mea să ajungi tu, vânzătoriu, să-ntrebi clientu’ dacă marfa pe care Tu o vinzi, de unde vine, ori de îi bună au ba? Păi ori ne lăsăm de #meserie, ori #plătim niscaiva #consultanți, chiar și dintre #clienți, care au ceva habar despre ce vreți voi să ne vindeți!

S-aveți poftă și să nu mai cumpărați de la Profi!

Update: n-am aflat decât acum de asta.

8 thoughts on “Despre Profisionalism

 1. Vă luptați cu morile de vant! Sunteți mult prea cerebral pentru așa dispute! Toată stima!

 2. Instruirea personalului costă. Având în vedere că se vrea un magazin „de cartier” cu marfă ieftină, atunci și lucrătorii trebuie să fie „ieftini”.
  Părerea mea.

  • De acord, Bogdan.
   Dar atunci să nu ne mai batem cu cărămida în piept că suntem “Mai ieftin, MAI BUN (sublinierea îmi aparține), mai aproape!” Am putea zice: “Mai ieftin, mai aproape și mai lăsați-ne cu pretențiile astea de cetățeni europeni cu drepturi!”
   Părerea mea.

 3. Pingback: Despre Profisionalism – Bacau Expres

 4. Vrut-am cândva să aplic pentru un job la un nou Profi care se deschidea în zonă, dar cu ceva săptămâni bune înainte de deschidere toate posturile erau deja luate de nepoatele radio şanţului (nepoate “poate” care le semănau). Radio şanţ care, serios vorbind, ştia cu mult timp înaintea mea de deschiderea magazinului şi de angajări. Păi cam aşa ajung duduile “isteţe” să lucreze cu oamenii, fără măcar să aibă minimum de educaţie, măcar cât să îşi vadă de pătrăţica lor şi să respecte clientul.

 5. Profi? = Profit! (au uitat un „t”, mare scofală 🙂 și așta e singurul inters al comercianților neprofesioniști)

Leave a Reply

Your email address will not be published.