Curry verde de pui – Green Curry Chicken (Thai style)

100Am găsit din nou pastă de curry. Verde şi roşu (în borcane separate, evident), la Cora. Azi Ieri am făcut un test cu cel verde. Nu-i rău.

Ce vă trebuie?

  • Cam 300 g carne de pui (pieptul dezosat dă cea mai puţină bătaie de cap);
  • 2 linguri pastă de curry verde;
  • 1 lingură de ulei vegetal;
  • 2 linguriţe de curcuma;
  • 3 – 4 fire de ceapă verde;
  • 125 g orez Thai (bob cu bob);
  • ½ lămâie;
  • 1 linguriţă de sare.

Cum procedaţi?

  • Taiaţi pieptul de pui în bucăţi potrivite, cam cât o îmbucătură (1,5 – 2 cm, depinde de gura fiecăruia) şi masaţi-le bine cu o linguriţă de curcuma;
  • Încingeţi uleiul în wok şi puneţi în el două linguri de pastă de curry; amestecaţi şi lăsaţi vreo două minute să-şi dezvolte aroma;
  • Aruncaţi in wok peste curry bucăţile de pui şi stirfraiţi la ele preţ de vreo 4 – 5 minute, la flacără iute, cât să se albească (vorba vine) carnea;
  • Stingeţi cu o jumătate de cană de apă, micşoraţi focul şi lăsaţi să fiarbă molcom vreo 5 minute, după care adăugaţi ceapa verde tăiată inele;
  • Mai fierbeţi încă vreo 5 minute, timp în care ar cam trebui să scadă sosul şi să se îngroaşe;

Serviţi cu garnitură de orez tailandez (nelipicios) pe care îl preparaţi în modul următor:

  • Puneţi 1 L de apă la fiert şi dizolvaţi în sarea;
  • Când începe să clocotească apa, adăugaţi punguţa cu orez, o linguriţă de curcuma şi jumătatea de lămâie;
  • Fierbeţi 16 minute (aşa scria pe ambalajul orezului meu), după care scurgeţi bine orezul din punguţă şi deşertaţi-l într-un vas încăpător, unde îl lăsaţi să se răcorească un minut – două.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.