Curry de miel cu orez basmati

100Ar fi bine să vă amintiţi despre această reţetă după ce trece euforia Sărbătorilor Pascale, după ce v-aţi săturat de drob, pulpe de miel la cuptor ş.a.m.d. Atunci când veţi găsi prin congelator carne de miel rămasă nevalorificată. În acele momente puteţi încerca acest curry, deosebit de gustos şi foarte uşor de preparat.

Ce vă trebuie?

Pentru două porţii sănătoase (sau trei mai mici) aveţi nevoie de:

  • 400 g carne de miel;
  • 200 g roşii tăiate în cuburi, din conservă;
  • o ceapă medie;
  • o cană de supă de vită (ştim că în India nu se mănâncă vită, dar iese mai bine decât cu supă de pui, de „Maggi” sau de „Knorr”);
  • un praf de scorţişoară măcinată;
  • un praf de chilli;
  • un praf de sare;
  • o linguriţă de amestec (pulbere) „Curry Madras”;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 125 g orez basmati;
  • o jumătate de lămâie;
  • o mână de pătrunjel verde tocat mare.

Cum procedaţi?

  • Se taie carnea în cuburi de 2,5 cm (cca. 1 inch pentru US şi UK);
  • Se toacă ceapa mărunt;
  • Se încing două linguri de ulei de măsline, în care se căleşte ceapa împreună cu sarea, la foc mic, amestecând, cam 10 minute, sau până când ceapa devine aurie;
  • Se adaugă prafurile de curry, chilli, scorţişoară, şi se mai căleşte un minut;
  • Se măreşte flacăra şi se adaugă bucăţile de carne;
  • Acestea se prăjesc în tigaie cam trei minute pe fiecare parte, pentru a se închide porii cărnii şi a păstra sucurile în interior;
  • Se adaugă supa de vită, roşiile din conservă şi se fierbe la foc mic, cu vasul acoperit parţial, amestecând sporadic, cam 45 minute – o oră, până când toată carnea este bine pătrunsă şi scade lichidul;
  • La final se adaugă o mână de pătrunjel verde tocat;
  • Orezul se fierbe 10 – 15 minute (conform instrucţiunilor de pe ambalaj) în apă cu sare în care am pus şi o jumătate de lămâie tăiată în jumătate (2 sferturi, pentru cunoscători).

Am constatat că merge bine aroma iute de curry cu un Bordeaux tânăr, Lussac de Saint-Émilion, recolta 2011.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.