Cum mai reciclăm mămăliga?

La noi acasă, de câte ori facem mămăligă, niciodată nu-i prea puțină. În 99% din cazuri rămâne. Și, de cele mai multe ori, rămâne multă, cât să mai mâncăm o dată. Cum n-avem păsări sau animale în bătătură, asta în primul rând din cauză că n-avem bătătură (nici măcar bătături), de aruncat îi păcat (un guru al rețelelor de socializare avea o zicere: “Cum să arunci mâncarea, când sunt copii în Africa care n-au ce pune pe Instagram?”), apăi musai s-o reciclăm.

101

Cineva, tot de pe rețelele de socializare (nu zic Facebook ca să nu fac reclamă mascată), zicea că recunoști familia tradițională românească după faptul că are în casă cel puțin o pungă cu pungi. O observație adițională: tot la familia tradițională, nu se poate să nu găsești în frigider (ori în cămară sau în chimniță) un dărab de afumătură, un boț de brânză de burduf, vro doo oo, poate chiar ș-oțâră de unt – ori măcar de unsoare. Gata-i reciclata!

103

Prea multe de spus nu mai sunt, mai bine vă las să vă uitați la poze și să pregătiți mămăliga reciclată așa cum asamblați mobila cumpărată de la IKEA.

102

104

105

106

107

Când ajungeți la faza cu cuptorul, acesta trebuie să fie în prealabil preîncălzit la 180 – 200 ˚C, iar tava (plină, nu goală) se lasă în cuptorul încins cam 30 – 35 de minute.

108

109

110

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Cum mai reciclăm mămăliga?

  1. Pingback: Cum mai reciclăm mămăliga? | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.