Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take one (pește-spadă cu garnitură de scrijele)

L-am primit cadou en avant de Sf. Gheorghe. L-am testat pentru prima dată și întâia oară pe 22 aprilie, A.D. 2018. După ce am citit instrucțiunile de folosire, am înțeles că face de toate, mai puțin ouă ochiuri și cartofi prăjiți. L-am testat. Ce face, face bine. Cu condițiile inițiale:

  1. Maximum pentru 2 – 3 persoane at the time (pardon my French);
  2. Utilizabil doar indoor (adică în spații închise, nerecomandat grătarelor în aer liber – dar hei!, unde ai electricitate conformă normelor UE (220 – 230 V, 50 – 60 Hz CA), în aer liber?
  3. Să nu te aștepți că o să reacționeze precum grătarul cu foc direct (lemne sau cărbuni).

 

_100

_102

_104

Avantajul primar: nu provoacă mirosuri dezagreabile/incitante vecinilor din jur. Avantajul secundar: poți să-l folosești 365 zile (uneori și 366 zile) pe an, fără ca să te uiți în prealabil la “Starea Vremii” prezentată de Busu la ProTV.

L-am încercat mai întâi (a nu se confunda cu 1 Mai) în executarea unor “scrijele”. Pentru cei născuți mai târziu, scrijelele sunt niște rondele de cartof coapte pe plita încinsă. Folosind OptiGrill-ul by Tefal®, am obținut niște minunate scrijele, crocante la exterior, suculente la interior. Din păcate, după 30 de minute de “cooking” într-un “device” care permitea utilizarea a doar (decât?) ½ de cartof. Restul (adică diferența până la doi cartofi)  s-a desăvârșit în cuptorul aragazului (220 ˚C – 30 de minute). Failure (again, pardon my french) pentru OptiGrill.

_105

_106

_107

I-am dat și a doua șansă: pește-spadă, șansă de care s-a achitat exemplar. În mai puțin de 25 de minute, ne-a livrat două bucăți de pește gătite exemplar, cu dungile de rigoare.

_108

_109

_111

Una peste alta, acest “device” ne-a oferit un prânz acceptabil spre bun, într-o durată relativ convenabilă (am avut timp să savurăm o palincă de Cluuuj cât s-au pregătit preparatele), savurându-le apoi (evident “cu plăcere”) alături de un pahar de Chardonnay sec bine răcit.

Fără prea mult de curățat:

_110

_112

Dacă v-a plăcut istoria, vă aștept la continuarea cu micii făcuți la același trade marked Optigrill by Tefal.

_113

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

_107