Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take five (file de păstrăv)

Recapitulare la cursul de OptiGrill by Tefal ®:

  • Pește spadă cu scrijele – aici;
  • Mititei – aici;
  • Pulpe de pui dezosate – aici;
  • Burgeri – aici.

Spre deosebire de peștele făcut la tigaie ori la tigaia-grill, cel făcut la OptiGrill nu-ți umple bucătăria de mirosuri grele, fapt constatat încă de la prima utilizare a grill-ului electric de la Tefal.

File de păstrăv găsiți de-a gata în orice supermarket, dar și în orice pescărie care se respectă. Dacă sunteți reticenți în ceea ce privește prospețimea fileurilor din galantar, căutați o pescărie dotată cu acvarii în care păstrăvii înoată cu burta în jos, alegeți-vă exemplarul (ori exemplarele) dorit și rugați măcelarul de pești să vi-l fileteze. Nu de viu, ci după ce l-a “încetat din viață”, eviscerat și desolzit.

Astea fiind făcute, nu vă mai rămâne decât să duceți fileurile acasă, să le spălați, să verificați cu un ochi critic dacă eviscerarea, desolzirea și filetarea s-au efectuat conform procedurilor din Manualul Calității. După corectarea micilor eventuale scăpări, uscați fileurile cu șervete absorbante, asezonați-le cu sare și piper, apoi stropiți-le cu puțin ulei de măsline (cât să nu se lipească prea tare de panourile crenelate ale grill-ului).

101

102

103

Puneți în funcțiune grill-ul setat pe funcția “Fish”, funcție identificată printr-un buton pe care este pictat un pește.

104

Când dispozitivul începe să piuie, puteți așeza fileurile pe grill. Este indicat ca partea cu piele a fileului să fie în contact cu suprafața inferioară a grill-ului. Închideți capacul și așteptați până la definitivarea programului de gătire. Dacă fileurile sunt subțiri (provenind din păstrăvi de 250 – 300 g bucata) așteptarea este scurtă: 5 – 7 minute.

105

106

De aceea este bine ca să pregătiți din timp mămăliga și mujdeiul. Sau sosul de usturoi cu iaurt. Sau orice altă garnitură pe care o doriți alături de pește.

109

110

111

După terminarea procesului de preparare termică a peștelui, grill-ul rămâne mult mai curat decât cel clasic, încălzit la flacără. Alt avantaj. Fileurile rămân suculente, nu devin uscate sau fade.

107

108

Și, ca să alunece mai ușor, se recomandă acompanierea lor cu un vin sec, adus la temperatura optimă. La mine s-a nimerit să fie o Fetească Neagră de Cotnari, ceea ce vă doresc și vouă!

112

113

114

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

3 thoughts on “Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take five (file de păstrăv)

  1. Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take five (file de păstrăv) | Bacău Expres

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

  3. Pingback: Păstrăv prăjit în tigaie | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.