Crochete din ciuperci

200

După ce am venit de la piaţă cu sacoşele pline, am văzut o reţetă pe care m-am gândit să o reproduc. Ulterior, la o cercetare mai atentă a spaţiului virtual, am constatat că reţeta respectivă apare pe mai multe pagini, cuvânt cu cuvânt, folosind aceeaşi ilustraţie. Nu ştiu dacă autorul iniţial a publicat-o în mai multe locuri sau este vorba doar de metoda de creaţie „Ctrl C” + „Ctrl V”, atât de dragă nouă 🙂 . Se pare că am identificat (după dată) şi sursa iniţială, căreia îi acord şi creditul necesar. Am făcut în reţeta respectivă doar 2 modificări minore:

  1. am folosit un amestec de ciuperci proaspete;
  2. nu am mai adăugat bulion (pentru că am uitat, nu de alta 🙂 ).

Ce vă trebuie?

  • ¼ kg ciuperci Champignon;
  • ¼ kg ciuperci Pleurotus;
  • 2 – 3 fire de ceapă verde;
  • 2 – 3 căţei de usturoi;
  • 2 ouă;
  • ½ legătură de pătrunjel;
  • ½ legătură de mărar;
  • ¼ cană de pesmet;
  • seminţe de susan;
  • sare şi piper după gust;
  • 1 lingură de ulei de măsline.

Cum procedaţi?

  • Ciupercile se spală, se scurg bine şi se toacă mărunt;
  • Ciupercile Pleurotus se storc, întrucât înglobează multă apă;
  • Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele;
  • Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte;
  • Pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt;
  • Se căleşte ceapa în uleiul încins timp de 2 – 3 minute;
  • Se adaugă ciupercile tocate şi se călesc până elimină toată apa;
  • Se trece amestecul de ceapă şi ciuperci într-un bol încăpător;
  • Se adaugă usturoiul pisat, pesmetul, verdeţurile, sarea, piperul şi ouăle;
  • Se frământă bine compoziţia, până la omogenizare;
  • Se modelează (cu mâinile ude) din pasta obţinută crochete de circa 2 cm diametru – dacă nu se leagă bine compoziţia, mai adăugaţi pesmet (am folosit un pesmet obţinut prin măcinarea unor crutoane de pâine prăjită în cuptor cu ulei de măsline şi oregano);
  • Se trec crochetele prin seminţele de susan şi se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline;
  • Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 190 – 200°C pentru ½ h.

Pot fi servite ca aperitive calde, dar se pot mânca şi reci.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

3 thoughts on “Crochete din ciuperci

  1. Pingback: Crochete din ciuperci | Bacau Expres

  2. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.