Cremă tartinabilă din brânză Mascarpone și somon afumat

100O astfel de cremă tartinabilă este extrem de ușor de realizat. Îngredientele de bază sunt, evident, brânza Mascarpone (250 g) și somonul afumat (100 g).

Mai aveți nevoie de puțin piper (de preferință piper alb sau piper mozaic) și câte ceva pentru decor: ceapă verde tăiată în rondele subțiri, un vârf de cuțit de praf de chilli. Dacă vreți o cremă ceva mai picantă, puteți încorpora în cremă ¼ linguriță de praf de chilli ori piper de Cayenne. Puteți, de asemenea, să colorați pasta în galben (adăugând ½ – 1 linguriță de curcuma) sau în roșu (cu ½ – 1 linguriță de boia dulce).

Tăiați somonul în bucăți mai mici (păstrați câteva fâșiuțe și pentru decor) și puneți-l în robotul de bucătărie sau în blender, adăugați piperul și brânza Mascarpone, apoi mixați totul bine, până când obțineți o pastă omogenă. Puneți pasta în boluri mici, decorând-o cu ceva verdeață:

Ori întindeți-o pe minibaghete proaspete sau prăjite (fie în toaster, fie în sandwich-maker):

Pentru evenimente, puteți umple coșulețe din aluat sărat, după metodologia de aici, ori puteți să întindeți pasta pe clătite pe care apoi le rulați, le dați la rece și apoi le tăiați în rondele (asemănător cu ceea ce v-am prezentat aici).

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

5 thoughts on “Cremă tartinabilă din brânză Mascarpone și somon afumat

  1. Pingback: Coșulețe umplute cu pastă de brânză și somon afumat | Food and beyond…

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

  3. Pingback: Cremă de brânză Mascarpone cu somon | Food and beyond…

  4. Pingback: Cremă de brânză Mascarpone cu somon | Bacău Expres

  5. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.