Cotlete de porc fezandate în bere cu ciuperci sotate şi sos de iaurt cu usturoi

000La noi, la români, ideea că „porcul este cea mai bună legumă” este împărtăşită încă de foarte multe persoane. Acestora li se adresează rândurile următoare.

Ce vă trebuie?

  • 2 felii subţiri (1 – 1,5 cm) de cotlet de porc dezosat;
  • 300 – 330 mL bere blondă;
  • 2 – 3 linguri sos de soia;
  • o linguriţă de ulei din sâmburi de struguri;
  • un praf de piper proaspăt râşnit;
  • Pentru garnitură, vezi aici;
  • Pentru sos, vezi aici.

Cum procedaţi?

  • Aşezaţi cotletele între două folii de plastic alimentar şi bateţi-le cu ciocanul de şniţele, până când se lăţesc binişor şi se subţiază la  3 – 4 mm. Trucul cu folia vă scuteşte de o mulţime de inconveniente (nu murdăriţi nici ciocanul, nici blatul de lucru, nu se rupe carnea, nu sar stropi şi bucăţele de carne prin toată bucătăria).
  • Presăraţi un praf de piper pe ambele feţe ale cotletelor, şi lăsaţi-le să se odihnească vreo 5 – 10 minute;
  • Amestecaţi berea cu sosul de soia şi scufundaţi complet cotletele în acest amestec, unde le lăsaţi cam 45 – 75 de minute, la temperatura camerei;
  • Scurgeţi bine cotletele şi aruncaţi-le într-o tigaie antiaderentă pe care o ungeţi doar cu ulei. Tigaia trebuie să fie bine încinsă când puneţi cotletele în ea.
  • Gaătiţi la foc mediu spre mare cotletele: 2 – 3 minute pe o parte şi încă 2 minute pe cealaltă parte (întodeauna după ce întoarceţi carnea, o ţineţi mai puţin la foc decât în prima parte a operaţiunii).

Uşor rumenite, cotletele se servesc însoţite de ciupercile sotate peste care turnaţi din belşug sosul de iaurt cu usturoi.

La acest mod de preparare şi servire merge şi un pahar de Sauvignon Blanc, sec sau demisec.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Cotlete de porc fezandate în bere cu ciuperci sotate şi sos de iaurt cu usturoi

  1. Pingback: Cotlete de porc fezandate în bere cu ciuperci sotate şi sos de iaurt cu usturoi | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.