Cod de Alaska pané cu legume tailandeze

Iarăși o poveste cu semipreparate și produse congelate. Vă spuneam ceva mai demult despre fileurile de cod de Alaska de la Frosta, gătibile în 10 – 15 minute. Atunci le-am rumenit în tigaia cu ulei încins, azi le-am făcut în cuptor, fără pic de ulei suplimentar adăugat. Am avut două “soiuri”, ca să zic așa: cu brânză și verdețuri, respectiv cu spanac. Le-am servit tot cu legume alături, tot din congelator, numai că n-au mai fost în stil italian, ci în stil asiatic. În același articol anterior amintit am vorbit despre “cât de greșit” este să folosim la gătit legume congelate și semipreparate de genul susmenționat.

Avantajul major: poți pregăti masa în 15 – 20 de minute, cu un minim de oale, tigăi, farfurii, tacâmuri de spălat după aceea.

101

La minusuri aș putea trece gramajul produselor: o cutie cu 2 fileuri de pește (220 g) reprezintă prea puțin pentru două persoane și cam multișor pentru una singură care mănâncă cumpătat și responsabil (așa ca mine 😀 ). La fel și punga de legume, ar fi cam puțină pentru o masă în doi. Dar na, nu poți să le ai chiar pe toate!

102

Ce vă trebuie?

  • Una (prea puțin) sau două (prea mult) cutii cu cod de Alaska panetat și congelat;
  • 1 pungă – 325 g (prea puțin) sau 2 – 650 g (prea mult) cu legume tailandeze congelate;
  • 20 – 40 g unt cu minim 80% grăsime;
  • 2 – 4 linguri de sos de soia;
  • Piper mixt proaspăt măcinat – după gust;
  • 1 – 2 lingurițe sos de chilli iute (opțional).

Cum procedați?

Preîncălziți cuptorul la 200 – 220 ˚C, puneți fileurile congelate într-o tavă și dați-le la cuptor pentru 20 – 15 minute. Cu asta ați terminat și puteți trece la garnitură.

103

104

Într-o tigaie antiaderentă încăpătoare (sau într-un wok), încingeți untul, la foc iute, până se topește și începe să sfârâie.

105

Aruncați în tigaie legumele, așa congelate cum sunt. În 3 – 4 minute se vor dezgheța, așa că puteți reduce focul mai înspre mediu. Lăsați să se evapore apa (între 5 și 8 minute), apoi adăugați sosul de soia și asezonați cu piper.

106

107

108

Lăsați vreo 5 minute legumele să scadă de tot, amestecând continuu.

109

De-acum e cam gata și garnitura.

111

După ce “montați farfuriile”, pentru cei care-și doresc o Asie mai aproape de adevăr, puneți peste legume un sos picant de chilli.

110

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

3 thoughts on “Cod de Alaska pané cu legume tailandeze

  1. Pingback: Cod de Alaska pane cu legume tailandeze – Bacău Expres

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

  3. Pingback: Filé de cod de Alaska cu sos de iaurt și muștar, la cuptor | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.