Ciuperci umplute cu brânzeturi

100Un aperitiv foarte uşor de preparat, gata în 20 de minute. Aveţi nevoie de câteva ciuperci Champignon, ceva mai măricele, cărora le îndepărtaţi cozile, le spălaţi şi le scurgeţi bine. Le puneţi într-o tavă antiaderentă unsă cu unt sau cu ulei de măsline, le asezonaţi cu sare şi piper, după care puneţi în fiecare pălărie câte o bucăţică de branză cu pastă moale (Camembert sau similar). Eu le-am pus nişte brânză franţuzească, originară din ţinutul muntos al Vosgilor, cu coajă portocalie. Presăraţi pe deasupra câteva frunzuliţe de oregano proaspăt (în lipsă puteţi pune şi oregano uscat – mai accesibil).

Daţi tava la cuptorul preîncălzit la 180 – 200°C timp de 10 – 15 minute, după care adăugaţi pe fiecare pălarie câte o feli de Mozzarella, presăraţi puţin praf de chilli (sau piper de Cayenne – ceva mai iute) şi daţi din nou la cuptor până începe să se topească Mozzarella (cam 5 minute). Le scoateţi şi le serviţi drept gustări calde.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.