Ciuperci cu ţelină la wok

000O ţelină mică, tăiată în cuburi; o jumătate de ardei gras mare, roşu, cărnos, tăiat în triunghiuri; o duzină de ciuperci champignon potrivite, sfertuite; câteva fire de ceapă verde tăiate în două; doi căţei de usturoi curăţaţi şi feliaţi; o lingură de ulei (nu mai mult); sare şi piper (cât doriţi – nu mai mult 🙂 ); o mână de pătrunjel verde, tocat mijlociu.

Încingeţi uleiul în wok la flacără medie spre mare. Adăugaţi ardeiul. Cam la câte două minute interval aruncaţi în wok: ciupercile, ceapa şi usturoiul, ţelina. Amestecaţi continuu. Potriviţi de sare şi piper. Mai „stirfraiţi” (ăsta e termenul românesc pentru stir-fry) vreo zece minute să scăpaţi de apa lăsată de ciuperci, ardei ş.c.l. Aruncaţi deasupra frunzele de pătrunjel, amestecaţi, închideţi focul şi lăsaţi tigaia acoperită cu un capac încă 3 – 5 minute. Atât.

 

Este ce vreţi voi: garnitură la carne friptă, fiartă sau prăjită, mâncare vegetariană, mâncărică de post.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.