Ciuperci cu smântână

000

Se fac simplu, rapid şi sunt gustoase. Se pot servi ca atare, împreună cu o mămăliguţă fierbinte, sau pe post de garnitură la diverse cărnuri. În post puteţi înlocui smântâna cu lapte (de cocos, evident 🙂 ). Valabil şi pentru vegetarieni.

Ce vă trebuie?

Foarte puţine lucruri: nişte ciupercuţe champignon spălate şi feliate, nişte ceapă verde curăţată şi tăiată rondele, nişte smântână de calitate (eu întotdeauna pun o smântână cu 32% grăsime), un pic de ulei de măsline (sau alt ulei vegetal, sau chiar unt), sare şi piper după gust, pătrunjel sau mărar verde proaspăt tocat (opţional). Cantităţile contează mai puţin. Vă orientaţi la faţa locului.

Cum procedaţi?

Simplu de tot:

  • Încingeţi uleiul în tigaie şi sotaţi ciupercile la flacără medie cam 5 minute.
  • Adăugaţi ceapa verde şi mai sotaţi vreo 3 – 5 minute.
  • Nu uitaţi să mai amestecaţi, din când în când.
  • Adăugaţi smântâna, micşoraţi focul şi lăsaţi să fiarbă încetişor cam 6 – 8 minute, sau până începe să se îngroaşe sosul.
  • Potriviţi de sare şi piper, adăugaţi pătrunjelul sau mărarul (dacă doriţi) şi gata!

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

4 thoughts on “Ciuperci cu smântână

  1. Pingback: Ciuperci cu roșii cherry și sos de iaurt usturoiat | Food and beyond…

  2. Pingback: Mușchi de porc în vin roșu | Food and beyond…

  3. Pingback: Ghebe cu smântână | Food and beyond…

  4. Pingback: Ghebe cu smântână | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.