Ciuperci cu praz

100Dacă vă plac ciupercile, iată aici un soté puţin diferit de cel clasic. Prazul ia locul cepei, iar sarea este înlocuită de un mult mai aromat sos de soia, care îi dă o savoare asiatică. Este o mâncare de post numai bună, dar poate fi şi o garnitură potrivită pentru carnea de pui sau de porc.

Ce vă trebuie?

  • ½ kg ciuperci champignon proaspete;
  • 1 praz (200 – 250 g);
  • 3 căţei de usturoi curăţaţi;
  • ½ legătură mărar verde;
  • ½ legătură pătrunjel verde;
  • 2 linguri sos de soia;
  • ¼ pahar de vin alb sec;
  • piper şi sare (după gust).

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine ciupercile, îndepărtaţi cozile şi tăiaţi-le în sferturi.
  • Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l rondele.
  • Feliaţi usturoiul.
  • Tocaţi mărarul şi pătrunjelul. Puteţi folosi o astfel de ustensilă, foarte practică (se găsesc la Real).
  • Într-o tigaie încăpătoare (wok) căliţi în ulei de măsline prazul, cam 2 – 3 minute.
  • Adăugaţi usturoiul şi mai căliţi 1 minut.
  • Adăugaţi ciupercile, amestecaţi şi lăsaţi la foc mediu cam 5 – 7 minute, cu tigaia acoperită. Amestecaţi sporadic.
  • Îndepărtaţi capacul şi lăsaţi să fiarbă până la evaporarea (aproape) totală a lichidului.
  • Adăugaţi sosul de soia, vinul şi piperul.
  • Adăugaţi mărarul şi pătrunjelul.
  • Amestecaţi, daţi un clocot şi lăsaţi să scadă.
  • Potriviţi de sare şi piper.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Ciuperci cu praz

  1. Pingback: Ciuperci cu roșii cherry și sos de iaurt usturoiat | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.