Este o postare specială pentru gospodinele (gospodarii „e incluşi” şi ei) care au trecut de la nivelul „Ceai cu pâine prăjită” la nivelul „Ochiuri cu cartofi prăjiţi” 😀
Vă trebuie un borcan cu ciuperci conservate. Cel mai bine un mix de ciuperci de pădure într-un oţet dulce-acrişor (o să găsiţi în supermarket cu siguranţă). La o adică merge şi o conservă de ciuperci Champignon, însă acestea sunt mai fade. Vă mai trebuie un praf de piper (sau mai multe, de diverse culori: alb, negru, roşu, verde), poate şi puţină sare (dacă nu sunteţi hipertensivi). Şi, aşa cum reiese şi din titlul postării, oareşce maioneză. Nu multă, cam vreo 2 – 3 linguri. V-o puteţi prepara singuri (începătorii e bine să citească aici ce şi cum), sau v-o puteţi cumpăra, împreună cu aditivii şi conservanţii de rigoare, direct din magazin.
Mai întâi spălaţi şi scurgeţi bine de apă ciupercile. Adăugaţi piperul. Înainte de a adăuga maioneza curăţaţi doi căţei de usturoi, treceţi-i prin presă şi încorporaţi pasta obţinută în maioneză. Apoi adăugaţi maioneza peste ciuperci şi amestecaţi totul cu mare grijă, să nu fărâmaţi ciupercile. Puneţi „preparatul” într-un bol, ornaţi cu ceva verdeţuri pe deasupra şi gata. Simplu, nu?
Pingback: Ciuperci cu maioneză | Bacau Expres
Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…
Pingback: Ciuperci cu sos de iaurt | Food and beyond…
Pingback: Ciuperci cu sos de iaurt – Bacau Expres
Pingback: Salată de andive cu brânză Gorgonzola | Food and beyond…
Pingback: Salată de andive cu brânză Gorgonzola | Bacău Expres
Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…