Ceafă de porc în sos de bere cu fasole verde

100Din ciclul „Reţeta lui Chef Giuseppe”. Alegerea garniturii şi a vinului îmi aparţin.

Ce vă trebuie?

  • 2 felii potrivite de ceafă de porc dezosată;
  • 300 mL bere;
  • 3 – 4 căţei de usturoi;
  • 1 linguriţă de miere;
  • 1 linguriţă de muştar clasic;
  • 1 linguriţă de muştar iute;
  • ½ linguriţă cimbru uscat;
  • ½ linguriţă busuioc uscat;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • sare şi piper după gust;

Pentru garnitură:

  • 300 g fasole verde păstăi (proaspătă sau congelată);
  • 1 praz potrivit;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • sare şi piper după gust;

Cum procedaţi?

  • Pregătiţi un amestec din miere, muştar clasic şi muştar iute. Ungeţi cu acest amestec feliile de ceafă asezonate în prealabil cu sare şi piper, pe ambele părţi.
  • Puneţi feliile de ceafă într-o tavă antiaderentă unsă cu ulei de măsline şi condimentaţi-le suplimentar cu cimbru, busuioc şi usturoi mărunţit.
  • Adăugaţi 300 mL bere, acoperiţi cu o folie de aluminiu şi daţi la cuptorul în prealabil preîncălzit la 220°C pentru 20 de minute.
  • Scoateţi folia şi mai daţi la cuptor carnea 20 – 30 minute (întorcând-o la jumătatea timpului), până când se rumeneşte, iar sosul scade şi se îngroaşă.

Pentru garnitură:

  • Curăţaţi un praz mijlociu şi tăiaţi-l rondele.
  • Căliţi-l 5 minute în puţin ulei de măsline.
  • Adăugaţi 300 g fasole păstăi verde (proaspătă, dacă aveţi de unde; dacă nu merge şi congelată) şi pregătiţi la foc mediu 8 – 12 minute, cu tigaia acoperită.
  • În final asezonaţi cu sare şi piper după gust.

Serviţi ceafa fierbinte, împreună cu garnitura şi cu sosul de bere rămas în tavă.

Însoţiţi platoul cu un pahar de Merlot sec ţinut la 14°C.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Ceafă de porc în sos de bere cu fasole verde

  1. Pingback: Ceafă de porc în sos de bere cu fasole verde | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.