Ceafă de porc în cinci arome

001Un preparat mai uşor de dus decât clasicul „ceafă de porc la grătar cu cartofi pai”.
Ce vă trebuie?
Pentru un prânz uşor în doi o să aveţi nevoie de:
  • o felie de ceafă de porc de circa 250 – 300 g;
  • un ardei gras (roşu, galben, verde, portocaliu, violet, de care găsiţi prin casă);
  • două fire mititele de praz;
  • câteva ciupercuţe champignon proaspete;
  • ½ linguriţă amestec de condimente Five Spices (Cinq Parfums);
  • 1 vârf de cuţit de piper de Cayenne;
  • amestec de piper (roşu, alb, negru) proaspăt măcinat;
  • sos de soia (cam 2 linguri pentru marinată + 2 linguri la wok);
  • ½ L vin roşu (cam 1 lingură pentru marinată + 2 linguri la wok, restul în pahare);
  • oţet balsamic de Modena (1 lingură);
  • ulei din sâmburi de struguri (1 lingură).
002
003004005006007Cum procedați?
  •  Spălaţi bine carnea şi uscaţi-o cu şervete absorbante.
  • Tăiaţi-o apoi în fâşii late de 1 cm şi lungi de vreo 3 – 4 cm.
  • Adăugaţi peste carne condimentele (Five Spices, piper de Cayenne), sosul de soia, vinul şi oţetul balsamic, masaţi bine bucăţile de carne şi daţi-le apoi la rece pentru un ceas sau două.
008
009 010
Încingeţi uleiul în wok şi prăjiţi bucăţile de carne (scurse de marinadă) la flacără mare, până când se rumenesc pe toate părţile.
În uleiul rămas de la prăjirea cărnii căliţi, la flacara medie-mare, legumele: adăugaţi întâi ardeiul tăiat fâşii, după 5 minute ciupercile feliate, după alte 5 minute prazul tăiat rondele.
011
012

013 014 015016

Reintroduceţi carnea în wok, adăugaţi restul de sos de soia şi restul de vin, amestecaţi şi „stirfraiţi” la foc iute, până scade lichidul aproape în totalitate.
Stingeţi flacăra şi lăsaţi totul acoperit 2 – 3 minute.

Serviţi cu garnitură de orez, acompaniat de un pahar de vin roşu, sec.
017
Poftă bună !

3 thoughts on “Ceafă de porc în cinci arome

  1. Pingback: Anul Nou Chinezesc | Bacau Expres

  2. Pingback: Ceafă de porc în cinci arome | Bacau Expres

  3. Cred ca e tare buna! dar e mai buna pe gratar, sfarainda si crocanta cu oleaca de vin rosu natural si cateva muraturi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.