Câteva cuvinte despre mâncărurile (raw)-vegane și denumirile acestora

 

Astăzi intenționam să scriu despre cu totul altceva, dar mi-a intrat în fluxul de “News” al lui Zuckerberg o chestie care m-a iritat la culme:

Screen Shot 2017-10-02 at 11.32.42 AM

La faza asta mi-au sărit siguranțele. Am lăsat deoparte planuri de învățământ, fișe ale disciplinelor (chestii urgente, evident), și m-am crucit: cum adică “Sos bolognese vegetarian (fără carne)”? Wikipedia zice clar “sos pe bază de carne”, Martha Stewart confirmă, “fifty-fifty beef & pork” – ca să citez doar două surse autorizate, și vii tu și-mi spui, din Japonia, că e OK să faci sos bolognese fără carne! Păi e ca și cum vin eu acum, din România, și–ți povestesc – cu lux de amănunte – cum poți să faci sashimi fără carne, fără pește, “decât” cu ingrediente vegetale. Sau mici/mititei/litălși/smalls/skinlesss sausages, fără NaHCO3 (mă rog, nu-i cel mai fericit exemplu, că și micii fără bicarbonat au carne în ei).

Până la un punct îi înțeleg pe adepții religiei “fără carne, fără produse de origine animală”. E religia lor, au credința lor în ceea ce privește “sufletul” produselor animale. Dar dacă tot sunt adepții acestei convingeri, atunci să se lase definitiv de mâncărurile datorate regnului animal! Să nu mai aud de “lapte” de soia, migdale, cocos, de “hamburgeri” vegetali, ori de alte năzbâtii de gen. Vă dați seama cum ar suna un meniu grecesc cu: “vegan grilled octopus”, “stuffed vegetarian kalamaria”, “vegan kleftiko”, sau “grilled look like sardines, but actually vegetables”?

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

4 thoughts on “Câteva cuvinte despre mâncărurile (raw)-vegane și denumirile acestora

  1. Buna seara, Lucian. Iti citesc blogul de ceva timp si imi place mult. Se simte din felul in care scrii ca esti un om foarte bun. Mi-ar fi placut sa imi fii profesor. Eu nu prea gatesc, dar imi tot fac curaj sa invat si sa incerc retete. Iti doresc numai bine! Florina

  2. Pingback: Câteva cuvinte despre mâncărurile (raw)-vegane și denumirile acestora – Bacau Expres

  3. Pingback: Cartofi cu ciuperci la cuptor | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.