Ştiu că nu reprezintă o noutate. Ştiu că pare o mâncare banală. Este simplu de realizat, merge fie ca garnitură, fie ca fel independent, dacă n-ai lângă ce-o pune. Vara o poţi combina cu o salată de sezon, iarna merge de minune cu castraveţi muraţi. Iată mai jos, varianta „de vară”, cu cartofi noi şi ceapă verde.
Ce vă trebuie?
- ½ kg cartofi noi;
- 200 g kaiser;
- 3 – 4 fire de ceapă verde;
- sare şi piper după gust.
Cum procedaţi?
- Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, timp de 10 – 15 minute în apă sărată;
- Se curăţă şi se taie în bucăţi potrivite (operaţiunea ar fi bine s-o faceţi după ce s-au mai răcit puţin cartofii 🙂 );
- Se taie kaiserul în bucăţi potrivite şi se aruncă în tigaia încinsă, fără ulei. Ar trebui să lase suficientă grăsime, astfel încât să ajungă şi pentru cartofi;
- După ce kaiserul se rumeneşte frumos pe toate părţile, se adaugă în tigaie cartofii, se potrivesc de sare şi piper şi se lasă să se rumenească vreo 5 minute;
- Se adaugă ceapa verde tăiată inele, se amestecă şi se mai căleşte totul încă 3 – 4 minute.
Asta-i tot.
S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!