Cartofi prăjiți aromatizați cu boia dulce și curcuma

100Cine nu știe să prăjească niște cartofi? Probabil cartofii prăjiți au fost unul dintre primele preparate pe care v-ați încumetat să le gătiți. Asta nu înseamnă că nu puteți să vă îmbunătățiți și diversificați modalitatea de pregătire a lor. Câteva mici secrete care vă vor ajuta să obțineți niște cartofi crocanți pe dinafară, moi pe dinăuntru, cu o aromă ceva mai aparte, o să găsiți citind rândurile de mai jos. Ori privind pozele…

Se iau patru cartofi roz, potriviți ca mărime. Ajung pentru două porții de garnituri, sau pentru o porție de mâncare vegetariană, ori de post.

Se curăță, se spală, apoi se șterg.

Se taie pe lungime în 6 – 8 felii, cât mai apropiate ca mărime și se usucă între câteva șervete absorbante (ori prosoape textile curate).

Se încing 3 – 4 linguri de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie antiaderentă, sau într-un wok.

Când uleiul este bine încins (o feliuță de cartof aruncată în tigaie trebuie să înceapă să sfârâie instantaneu) se adaugă cartofii și se rumenesc la foc mediu spre mare, cam 10 minute, amestecând sporadic în ei.

Se presară peste ei o linguriță de curcuma și una de boia dulce, se amestecă, apoi se mai rumenesc încă 3 – 4 minute.

Se asezonează cu sare și piper (după gust), apoi se scot cu o spumieră (ca să rămână pe ei cât mai puțin ulei). Se pot lăsa 1 minut pe șervete absorbante dacă vi se par prea uleioși.

Se mănâncă fierbinți. Simpli. Eventual cu murături. Ori cu carne. Ori cu pește. După preferințe ori după posibilități.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.