Cartofi noi cu piept de porc și parmezan la cuptor

100Probabil că vă plac foarte mult cartofii prăjiți. Mai ales dacă sunt cartofi noi. La fel de probabil, ca niște persoane informate și responsabile ce sunteți, evitați să-i pregătiți și să-i mâncați prea des. Că așa ați citit pe net, că nu vă fac bine la sănătate. Modalitatea de preparare pe care o descriu în continuare vă este dedicată vouă, persoanelor informate și responsabile. Cantitățile sunt recomandate pentru 2 – 3 porții.

Ce vă trebuie?

  • ½ kg cartofi noi, ceva mai mărunței;
  • 3 – 4 linguri de sare grunjoasă, pentru murături;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • 6 feliuțe subțiri de piept de porc (sau bacon);
  • 75 g parmezan ras;
  • Sare și piper – după gust.

Cum procedați?

  • Puneți cartofii și sarea grunjoasă într-un vas încăpător și acoperiți-i cu apă;
  • Lăsati cartofii în apa sărată cam o oră – două, după care frecați-i cu un burete de sârmă – în felul acesta se vor curăța foarte ușor de coajă;
  • Spălați cartofii curățați, tăiați-i longitudinal în jumătăți (dacă sunt mici), sau sferturi (dacă sunt mai mari), apoi uscați-i cu șervete absorbante;
  • Preîncălziți cuptorul la 200 ˚C;
  • Într-o tavă încăpătoare unsă cu 1 lingură de ulei așezați bucățile de cartof într-un singur strat, turnați peste ele restul de ulei, asezonați cu sare și piper, apoi amestecați bine, astfel încât toate bucățile de cartof să fie bine unse cu ulei;
  • Dați tava la cuptor pentru 45 – 50 de minute, amestecând cartofii la jumătatea timpului;
  • Așezați peste cartofi feliuțele de piept de porc și dați din nou la cuptor pentru încă 20 – 25 de minute (nu uitați, ca la jumătatea timpului, să întoarceți feliuțele de piept de porc pe partea opusă);
  • Presărați peste conținutul tăvii parmezanul ras, stingeți focul și dați din nou tava la cuptor (fără flacără) încă 10 – 15 minute.

Între timp, pregătiți o salată de sezon (salată verde, ceapă verde, roșii, castraveți, ridichi de lună, eventual câteva măsline și un praf de oregano) asezonată cu sare și ulei de măsline. Merge alături și o bere brună, bine răcită.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.