Cartofi noi copţi în folie, cu sos de iaurt şi leurdă

200Despre cum se pot coace cartofii în cuptorul aragazului v-am povestit aici, şi văd că v-a plăcut tare mult povestea 🙂 .

Cu cartofii noi, treaba e şi mai simplă: se spală bine, se şterg de excesul de apă şi se învelesc în folie de aluminiu (dacă n-aţi murit de la berea băută din doză de Al, n-o să muriţi nici de la aceşti cartofi). Ca să iasă mai interesanţi, puneţi pe fiecare cartof, înainte de împachetare, câte un căţel de usturoi întreg, în coajă. Acesta se va coace împreună cu cartoful, dându-i o aromă aparte. Cartofii îi puneţi în cuptorul preîncălzit la 200°C. Dacă sunt mari, îi lăsaţi cam 90 – 120 de minute, întorcându-i cam la 30 de minute.

Şi despre iaurtul cu leurdă v-am mai vorbit. Puteţi să-l faceţi ca acolo, sau – mai comod – daţi leurda spălată, asezonată cu sare şi piper prin robot, după care o amestecaţi cu iaurtul gras grecesc. Acuma, dacă nu vă place un iaurt cu 10% grăsime, puteţi să-l înlocuiţi şi cu unul mai slab, dar să nu daţi vina pe mine pentru ce-a ieşit 🙂 .

Şi încă un pont: usturoiul care s-a copt cu cartofii poate fi curăţat şi încorporat sosului de iaurt. Merită!

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

3 thoughts on “Cartofi noi copţi în folie, cu sos de iaurt şi leurdă

  1. Pingback: Curcan, Curcuma, Cayenne, Cimbru, Cuptor | Food and beyond…

  2. Pingback: Cum să gătim cu leurdă | Food and beyond…

  3. Pingback: Pastramă de berbec înăbușită în vin | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.