Cartofi fierţi traşi la tigaie

100Ceva extrem de simplu de preparat, fără prea multă bătaie de cap. În plus, vă scoate din încurcătură atunci când „bate vântul” prin frigider sau prin cămară 🙂

Ce vă trebuie?

  • 4 – 6 cartofi roz, medii spre mici (cam ½ kg);
  • 100 g piept de porc afumat;
  • 50 – 75 g Emmentaler (şvaiţer);
  • 3 ouă;
  • 50 mL smântână de gătit (15 – 30% grăsime);
  • 1 ceapă roşie mică;
  • 2 – 3 căţei de usturoi;
  • 1 lingură de ulei vegetal;
  • Sare şi piper, după gust.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine cartofii şi fierbeţi-i în coajă, în apă cu sare, 10 – 15 minute, până când pătrunde uşor furculiţa în ei. Nu trebuie fierţi prea mult, ca să nu devină sfărâmicioşi, dar trebuie să fie pătrunşi;
  • Când s-au răcit cartofii, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i în sferturi;
  • Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le în rondele de 2 – 3 mm grosime;
  • Tăiaţi feliuţe pieptul de porc;
  • Şvaiţerul porţionaţi-l în cuburi cât mai mici (5 – 6 mm);
  • Bateţi bine ouăle cu puţină sare şi piper, iar când sunt bine omogenizate, încorporaţi smântâna, amestecând energic;
  • Încingeţi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi prăjiţi pieptul de porc cu jumătate din cantitatea de ceapă;
  • Când pieptul de porc este rumenit (cam după 2 – 3 minute la foc mediu spre mare), răsturnaţi deasupra cartofii şi căliţi încă 2 – 3 minute, după care adăugaţi restul de ceapă şi usturoiul;
  • Potriviţi de sare şi piper şi căliţi totul amestecând încă 5 – 6 minute;
  • Adăugaţi cuburile de şvaiţer şi mai amestecaţi pe foc mediu încă două minute;
  • Turnaţi în tigaie ouăle bătute cu smântână, amestecaţi energic, stingeţi flacăra şi acoperiţi tigaia cu capacul pentru încă 4 – 5 minute.

Asta-i tot. Se serveşte cald, mergând foarte bine alături de o salată clasică simplă: roşii, castraveţi, ceapă roşie verde, sare şi ulei de măsline. Cât se odihneşte tigaia, deschideţi-vă apetitul cu o udătură tare din prună. Şi mai puneţi lângă udătură o măslină, un dumicat de caş, nişte ceapă roşie.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

7 thoughts on “Cartofi fierţi traşi la tigaie

  1. Imi place reteta asta si deja simt in nas mirosul de la pieptul de porc afumat si prajit. Nu poti sa dai gres cu asa ceva. Este o reteta pentru eternitate.

  2. Pingback: Cartofi fierţi traşi la tigaie – Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.