O gustare sau garnitură de iarnă. Simplu de pregătit, simplu de mâncat.
Luaţi cartofii dulci, spălaţi-i şi frecaţi-i cu o perie de sârmă. Parţial coaja se va desprinde (cu toate că este comestibilă). Ştergeţi-i cu un prosop absorbant şi ţăiaţi-i felii pe lungime (6, 8 10, cum vă pricepeţi).
Acum tăvăliţi-i prin ulei de măsline şi prin boia de ardei dulce (sau iute, dacă vă ţine *nţ, nţ, nţ*) şi uitaţi-i în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru vreo 3 sferturi de oră.
Dacă vreţi ceva mai special, după 30 de minute presăraţi pe cartofi sare şi piper şi stropiţi-i cu o mână de apă. Trust me!
S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!
(sau „There you see you hungry and healthy!” după cum cugetă prietenul nostru Google Translate 🙂 ).
Pingback: Cartofi dulci la cuptor | Bacau Expres
Pingback: Piept de raţă cu sos de brandy şi portocale | Food and beyond…
Pingback: Cartofi rumeniți la tavă – garnitura ideală pentru miel | Food and beyond…