Cartofi cuptorizaţi cu oregano şi ceapă verde

000Asta poate face şi un copil!

Ce vă trebuie?

  • cartofi (câţi încap în tavă);
  • unt (cât să ungeţi tava);
  • ceapă verde (una la doi cartofi);
  • oregano (cât să presăraţi pe toţi cartofii);
  • sare şi piper (cât vă place şi cât aveţi voie – la sare mai ales).

În plus vă mai trebuie o tavă antiaderentă prevăzută cu capac şi un cuptor preîncălzit la 200°C.

Cum procedaţi?

  • Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i pe lungime în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime).
  • Aruncaţi cartofii în tava în prealabil unsă cu unt.
  • Potriviţi de sare, piper şi oregano.
  • Daţi la cuptor tava acoperită pentru 20 de minute.
  • Răscoliţi cartofii cu o spatulă.
  • Adăugaţi ceapa tăiată rondele (albe şi verzi).
  • Acoperiţi tava şi mai daţi la cuptor pentru încă 20 de minute.

Atât.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănatoşi!

1 thought on “Cartofi cuptorizaţi cu oregano şi ceapă verde

  1. Pingback: Rulouri din piept de pui umplute cu Brie şi învelite în Prosciutto | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.