Cartofi cu Mozzarella

100

Am constatat că acei cartofi ziși și “țărănești” au un deosebit succes. De această dată v-am pregătit unii fără afumătură de porc, considerând că “garnitura” de lângă ei suplinește cu vârf și îndesat lipsa cărnii de porc. Încercați drept garnitură niște pui la rotisor (iar dacă n-aveți rotisor îl faceți pur și simplu pe sticlă). N-o să vă pară rău!

Ce vă trebuie?

  • 600 – 800 g cartofi ceva mai mărunți, fierți în coajă, în apă cu sare;
  • 200 g Mozzarella tăiată în felii;
  • 1 pui rotisat (opțional – drept garnitură la cartofi 🙂 );
  • 1 ceapă albă, medie;
  • 6 – 8 căței de usturoi;
  • 1 – 2 linguri ulei vegetal (sâmburi de struguri, floarea-soarelui, etc.);
  • sare și piper după gust.

Cum procedați?

  • După ce s-au mai răcit, curățați cartofii și tăiați-I în rondele subțiri;
  • Curățați ceapa și tăiați-o peștișori;
  • Curățăți usturoiul și tăiați-l în rondele fine;
  • Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă încăpătoare și căliți ceapa vreme de vreo 2 minute;
  • Adăugați cartofii și piperul și rumeniți-I vreo 3 – 4 minute, amestecând;
  • Adăugați usturoiul tăiat, mai căliți 2 – 3 minute, apoi adăugați feliile de brânză Mozzarella;
  • Amestecați ușor, la flacără mică vreo 5 – 7 minute, până când se topește brânza;
  • Acoperiți tigaia cu un capac, luați-o de pe foc și lăsați-o 5 minute să se desăvârșească împrietenirea tuturor aromelor;
  • Dacă e nevoie, potriviți gustul de sare.

Acum finisați “capodopera”, punând în farfurie, alături de cartofi, niște bucăți de pui rotisat (alegeți părțile care vă plac cel mai mult 🙂 ), eventual niște felii de pulpă de vițel, și oareșce murături de sezon (roșii, gogonele, chiar ceapă murată). Nu uitați că pentru a aluneca bine, preparatul acesta necesită în prealabil ungerea gâtlejului cu o înghițitură zdravănă de palincă trasă de două ori. Și ca treaba să meargă și mai bine încheiați cu un pahar de vin. Alb, demisec, rece.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

1 thought on “Cartofi cu Mozzarella

  1. Pingback: Cartofi cu Mozzarella | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.