Când n-aveți pe ce pune mâna, sigur găsiți prin casă câțiva cartofi, niște ouă și niște brânzeturi. Nu-i obligatoriu să faceți ochiuri/omletă cu brânză și cartofi prăjiți. Uite ce vă recomand:
- 3 – 4 cartofi mai mari (cam 0,75 – 1 kg de cartofi);
- 4 ouă;
- 100 g brânză de capră (nu-i musai să aibă și trufe în ea 🙂 );
- 250 g caș de oaie;
- 100 g Gorgonzola sau altă brânză cu mucegai verde;
- 100 g jambon sau mușchi file afumat (opțional);
- Sare și piper – după gust.
- Fierbeți cartofii în coajă, în apă cu sare, până când sunt pătrunși (20 – 25 minute);
- După ce s-au mai răcit îi curățați și-i tăiați rondele subțiri (3 – 4 mm);
- Bateți bine ouăle cu puțină sare și piper, apoi încorporați în ele brânza de capră și, ulterior, jambonul/mușchiul tăiat în bucățele mici;
- Ungeți o tavă antiaderentă cu pereți înalți cu puțin ulei de măsline/sâmburi de struguri și așezați un strat de rondele de cartofi;
- Peste stratul de cartofi presărați puțin piper proaspăt râșnit și apoi așezați cașul tăiat în fâșii late de 1 cm și groase de 5 mm;
- Mai puneți un strat de rondele de cartofi peste care așezați brânza cu mucegai feliată subțire (cam 5 mm);
- Deasupra turnați cât mai uniform ouăle bătute împreună cu brânza de capră și bucățelele de jambon (mușchi);
- Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200 ˚C pentru 30 – 35 de minute.
Se servește fierbinte (ar fi bine să lăsați compoziția 5 – 10 minute la odihnă după ce o scateți din cuptor – se va tăia mai ușor) împreună cu o salată de sezon cu roșii, castraveți, ridichi și multă verdeață: salată verde, spanac, rucola, ceapă verde.
Pingback: Cartofi cu brânzeturi la cuptor | Bacau Expres
Pingback: Cartofi mov, ciuperci Shimeji, și brânzeturi – la cuptor | Food and beyond…
Pingback: Cartofi mov, ciuperci Shimeji, și brânzeturi – la cuptor | Bacău Expres
Pingback: Cartofi gratinați cu ouă, brânză și afumături | Food and beyond…