Cartofi cu brânzeturi la cuptor

100Când n-aveți pe ce pune mâna, sigur găsiți prin casă câțiva cartofi, niște ouă și niște brânzeturi. Nu-i obligatoriu să faceți ochiuri/omletă cu brânză și cartofi prăjiți. Uite ce vă recomand:

Ce vă trebuie?

  • 3 – 4 cartofi mai mari (cam 0,75 – 1 kg de cartofi);
  • 4 ouă;
  • 100 g brânză de capră (nu-i musai să aibă și trufe în ea 🙂 );
  • 250 g caș de oaie;
  • 100 g Gorgonzola sau altă brânză cu mucegai verde;
  • 100 g jambon sau mușchi file afumat (opțional);
  • Sare și piper – după gust.

Cum procedați?

  • Fierbeți cartofii în coajă, în apă cu sare, până când sunt pătrunși (20 – 25 minute);
  • După ce s-au mai răcit îi curățați și-i tăiați rondele subțiri (3 – 4 mm);
  • Bateți bine ouăle cu puțină sare și piper, apoi încorporați în ele brânza de capră și, ulterior, jambonul/mușchiul tăiat în bucățele mici;
  • Ungeți o tavă antiaderentă cu pereți înalți cu puțin ulei de măsline/sâmburi de struguri și așezați un strat de rondele de cartofi;
  • Peste stratul de cartofi presărați puțin piper proaspăt râșnit și apoi așezați cașul tăiat în fâșii late de 1 cm și groase de 5 mm;
  • Mai puneți un strat de rondele de cartofi peste care așezați brânza cu mucegai feliată subțire (cam 5 mm);
  • Deasupra turnați cât mai uniform ouăle bătute împreună cu brânza de capră și bucățelele de jambon (mușchi);
  • Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200 ˚C pentru 30 – 35 de minute.

Se servește fierbinte (ar fi bine să lăsați compoziția 5 – 10 minute la odihnă după ce o scateți din cuptor – se va tăia mai ușor) împreună cu o salată de sezon cu roșii, castraveți, ridichi și multă verdeață: salată verde, spanac, rucola, ceapă verde.

S-aveți poftă și să ne revedem sănatoși!

One thought on “Cartofi cu brânzeturi la cuptor

  1. Pingback: Cartofi cu brânzeturi la cuptor | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.