Cartofi cu brânză Mozzarella la cuptor

100Este genul de mâncare pe care îl faci fie atunci când te-ai săturat de grătare, fripturi, de carne în general, fie atunci când cam bate vântul prin frigider și nu prea ai pe ce pune mâna, dar mai găsești prin casă vreo patru cartofi mai mărișori (circa 400 g în total), una bucată Mozzarella pe care o țineai pentru pizza (200 – 250 g) și niște ouă (3 – 4 bucăți). Dacă ai și ceva brânză tare rasă, cum ar fi parmezan, Grana Padano ori Pecorino (in extremis chiar și niște cașcaval ori un caș mai uscat), te-ai scos.

Mai întâi pune cartofii la fiert, în apă cu sare, și fierbe-i până pătrunde ușor furculița în ei (15 minute dacă sunt mai mititei, 20 de minute dacă sunt mărișori). Când s-au răcit lejer, curăță-i de coajă și taie-i în rondele, nici prea-prea, nici foarte-foarte (3,5 ± 0,5 mm ar fi grosimea ideală).

Taie bucata de Mozzarella în felii cam de aceeași grosime indicată mai sus.

Bate bine ouăle, ca pentru omletă. Dacă vrei, poți să le adaugi un praf de sare și unul de piper.

Cât se preîncălzește cuptorul la 200 ˚C, unge o tavă antiaderentă cu pereți înalți cu o lingură de ulei de măsline (dacă n-ai, pune de care ai; poți pune chiar și unt) și așează pe fundul tăvii un strat de rondele de cartofi. Dă-le ceva sare și piper.

Aranjează peste stratul de cartofi feliile de Mozzarella.

Peste Mozzarella mai pune un strat de rondele de cartofi și repetă mișcarea cu sarea și piperul.

Toarnă peste aceste straturi ouăle bătute. Încearcă să le distribui cât mai uniform pe toată suprafața tăvii.

Presară pe deasupra, tot așa, cât mai uniform, brânza tare rasă, apoi dă tava la cuptor. Las-o acolo cam 40 de minute (timpul ăsta este aproximativ; depinde cât de bun e cuptorul tău), eventual rumenește “plăcinta” 2 – 3 minute cu flacăra din bolta aragazului (dacă este echipat cu așa ceva) și treaba-i cam gata.

Ai grijă cum porționezi și cum scoți preparatul pe farfurie, ca să dea bine-n poza pe care ai s-o pui pe Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram, sau mai știu eu unde.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

 

1 thought on “Cartofi cu brânză Mozzarella la cuptor

  1. Pingback: Cartofi cu brânză Mozzarella la cuptor | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.